У Дніпрі розпочався перший автокінофестиваль українського кіно

У Дніпрі розпочався перший автокінофестиваль українського кіно

Мета заходу - популяризація українського кіно та створення безпечного та цікавого дозвілля для мешканців та гостей міста.

У Дніпрі розпочався перший автокінофестиваль українського кіно «FESTinCAR2020». Захід організовано в рамках програми «Культурна столиця» за підтримки міського голови Бориса Філатова.

Фестиваль безкоштовний і проходитиме до 2 серпня на стадіоні «Метеор» у форматі оpen air з урахуванням усіх протиепідеміологічних вимог.

Серед обов’язкових умов – попередня реєстрація. Мета заходу - популяризація українського кіно та створення безпечного та цікавого дозвілля для мешканців та гостей міста.

«Ми претендуємо на звання культурної столиці і тому все прагнемо робити першими і якнайкраще. Я вважаю, що для Дніпра популяризація українського кінематографу дуже важлива. Запрошуємо всіх насолодитися кінопереглядом», - розповіла заступниця начальника управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Людмила Кудряшова.

Директор автокінофестивалю «FESTinCAR2020» Ілля Свідлер зазначив, що автокінофестивалю українського кіно ще не було ніде у світі – Дніпро перший.

«Автокінофестиваль – це, в першу чергу свято для городян, і головне, що це безпечно. Ми дякуємо, що місто підтримало нашу ініціативу створення подібного заходу, що надає великі перспективи для подальшої співпраці. Родзинкою заходу будуть записані відеозвернення від авторів стрічок. Один із фільмів має місцеві коріння, бо створений саме в Дніпрі. Фестиваль ми підготували якісно та швидко лише за півтора тижні», - розповів директор автокінофестивалю «FESTinCAR2020» Ілля Свідлер.

Для зручності городян, які відвідують фестиваль, створені комфортні умови: відбійники, місця для автівок, кінобар, реєстрація, великий екран та інше.

Дніпрянин Ігор Кушаковський на фестиваль приїхав зі своїми друзями:

«Взагалі цікава ідея, і підібрані гарні фільми. Для Дніпра подібний фестиваль – це дуже гарна задумка, і дуже хочеться, щоб подібні заходи відбувалися частіше».

Дніпрянка Евгенія Курачкіна приїхала зі своїм чоловіком, і вони відвідали захід заради перегляду українського кіно:

«Подібні ініціативи для міста досить важливі, особливо у період загальнонаціонального карантину. Ми задоволені і вдячні за кінофестиваль».

Дар’я Стругайло вважає, що проведення в Дніпрі такого фестивалю є чудовою ініціативою:

«Це цікавий формат проведення фестивалю, і я очікую, що добре і гарно проведу свій вільний час та отримаю новий досвід».

Упродовж трьох днів на великому LED-екрані (9Х5 метрів) покажуть 9 українських фільмів, які встигли завоювати любов глядачів та увагу журі міжнародних кінофестивалів.

Програма фестивалю:

31 липня:

18:00 - Фільм-відкриття - лауреат національної кінопремії «Золота Дзиґа», комедія за участю Ірми Вітовської «Мої думки тихі»

21:00 - Національний претендент від України на премію «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою драма «Додому».

1 серпня:

15:00 - Сімейний фільм «11 дітей з Моршина»,

17:30 - Комедія «Герой мого часу»,

20:00 - Копродукційний україно-французько-ісландський трилер «Гірська жінка: на війні».

2 серпня:

12:00 – історико-драматичний фільм на основі однойменного кінороману Віктора Веретенникова «Гетьман».

15:00 - Документальний фільм копродукції України, Латвії та Німеччини «Українські шерифи».

17:30 - Фільм спільного виробництва Німеччини, України, Франції, Нідерландів та Румунії, національний претендент від України на премію «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою «Донбас».

20:30 - Фільм-закриття - комедійний блокбастер «Дзідзьо Контрабас».