Дніпро - перший у впровадженні інновацій у дорожню інфраструктуру

Дніпро - перший у впровадженні інновацій у  дорожню інфраструктуру

У Дніпрі за останні п’ять років здійснено багато нововведень для забезпечення безпеки дорожнього руху, яких не було раніше в місті та в цілому в Україні.

Про це під час прямої телефонної лінії 5 серпня повідомив головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників Антон Андрієнко.

«Ми першими в Україні почали дублювати сигнали світлофора за допомогою Led стрічок. Ми здійснювали пониження тротуарів та пішохідних переходів, встановлення тактильної плитки ще до того, як державно-будівельні норми зобов’язали це робити місцеві органи. За сучасною німецькою технологією ми встановлюємо по місту колесовідбійні бруси. Лише цього року вони з’явилися на 8,8 км доріг, а в минулому - на близько 5 км. Я вважаю, що Дніпро є одним із передових міст в Україні, яке задає тенденції», - зазначив Антон Андрієнко.

Директор КП «Дніпродорсервіс» Дмитро Герасимов розповів, що щорічно наносять дорожню розмітку і будують нові світлофорні об’єкти.

«Починаючи з 2016 року було збудовано 37 світлофорних об’єктів та капітально відремонтовано 39. Так, було встановлено оцинковані опори, світлодіодні світлофори та Led підсвітки зон пішохідних переходів, що робить більш безпечними данні ділянки дороги. Окрім цього, ми встановлювали на світлофорних об’єктах острівці безпеки для пішоходів. Що стосується світлодіодних стрічок, то вони вже є на 68 світлофорних об’єктах. Щорічно ми наносимо розмітку фарбою більше ніж на 600 км ліній, а холодним пластиком - на 500 км. В цьому році такі роботи виконуються на проспекті Богдана Хмельницького. Також наше підприємство змінює знаки та встановлює нові. Щорічно – це понад 1500 знаків. Також ми встановлюємо «лежачі» поліцейські, яких цього року з’явилося близько 1500», - додав Дмитро Герасимов.

Антон Андрієнко додав, що за останні роки прийнято на баланс до 300 вулиць, які раніше були без освітлення. Наразі, більше ніж 200 із них вже освітленні.

«Безпека дорожнього руху – це не тільки світлофорні об’єкти, розмітка, колесовідбійні бруси, а і освітлення і стан автошляхів. За ці п’ять років дніпровською міською радою було виконано ремонт усіх основних магістралей і всі вони знаходяться у задовільному стані. Життя та здоров’я мешканців міста для нас є пріоритетом, і тому ми все робимо для цього», - зазначив Антон Андрієнко.