Підприємці і місцеве самоврядування мають об‘єднувати зусилля заради захисту власних інтересів, — Борис Філатов

Підприємці і місцеве самоврядування мають об‘єднувати зусилля заради захисту власних інтересів, — Борис Філатов

Занепад мікропідприємництва змушує людей виїжджати з країни. Нині місцеве самоврядування та підприємці мають виробити спільний план дій. Зокрема, щодо розвитку саме легального бізнесу. На цьому мер Дніпра Борис Філатов наголосив під час зустрічі з активістами руху SaveФоп 5 серпня.

Борис Філатов наголосив, що центральна влада повинна передати місцевому самоврядуванню повноваження, зокрема, щодо муніципальної поліції і все те, що дозволяє боротися з нелегальним бізнесом і захищати той, що працює в законодавчій площині.

Крім цього, підтримка малого і середнього бізнесу — один із пріоритетів партії «Пропозиція», що нині представлена вже в 17 областях країн.

«Підприємці і місцеве самоврядування мають об‘єднувати зусилля заради захисту власних інтересів. Вони мають бути консолідовані по всій країні — адже порядок денний у цих питаннях нині єдиний для всіх. Це питання також є пріоритетним для партії Пропозиція, чия розлога програма буде представлена найближчим часом. Я розумію проблеми малого і середнього бізнесу. Не лише як міський голова. Моя дружина також має бізнес і теж зіткнулася з кризою через епідемію та її наслідки», - сказав Борис Філатов під час зустрічі 5 серпня.

Він також наголосив, що відкритий до діалогу не лише як міський голова, а і як один із засновників партії "Пропозиція" Зазначив, що неодноразово зустрічався з підприємцями, зокрема, через відеоконференції та нагадав, що в умовах епідемії мерія Дніпра запровадила для підприємців першої та другої групи платників податкову пільгу.

«Проблеми наші спільні потрібно вирішувати на національному рівні, відкинувши амбіції. Ми пропонували приєднатися багатьом колегам. Захищати права місцевого самоврядування, підприємців, децентралізації загалом, потрібен загальнонаціональний порядок денний», — додав Філатов.

Зі свого боку, представники організації прагнуть до підтримки низки їхніх законодавчих ініціатив стосовно захисту прав малого і середнього бізнесів, щоб ті не несли збитки через нові закони податкового врегулювання.
«Коли ми аналізували економічні наслідки нових законів, зрозуміли, що вони спрямовані проти місцевого самоврядування. Адже єдиний податок повністю йде до міського бюджету. Це сотні мільйонів щорічно», — повідомив підприємець Віктор Жих.

Представники організації наголошують, що нині рішення, що приймаються на центральному рівні, є хаотичними і приймаються без прогнозів, а нелегальне підприємство знищує бізнесовий клімат країни. Натомість місцеве самоврядування залишається сам на сам із людьми.

«Там де місцева влада дружня до підприємців, знаходять компенсатори. Це не великі іноземні інвестори, а містяни, котрі там заробляють на хліб. Підприємці разом із місцевим самоврядуванням мають зберегти підприємництво. Я рада, що ви створюєте політичну силу, адже країні треба повернути керування», — сказала Ксенія Ляпіна.