Світові зірки - онлайн та офлайн концерт: міжнародний джазовий фестиваль «Джаз на Дніпрі-New Story»

Світові зірки - онлайн та офлайн концерт: міжнародний джазовий фестиваль «Джаз на Дніпрі-New Story»

П’ятий міжнародний джазовий фестиваль «Джаз на Дніпрі-New Story» цього року проходитиме 8 та 9 серпня в онлайн та офлайн форматах. Вже традиційно фестиваль проходитиме в рамках програми «Культурна столиця».

«Фестиваль «Джаз на Дніпрі» дуже полюбився мешканцям міста та гостям зі всієї країни. Через нові виклики (карантинні обмеження - ред.) нам довелося адаптувати фестиваль до нового формату. На жаль, цього року закордонні виконавці не можуть прилетіти до Дніпра, але вони потішать своїх слухачів в онлайн форматі. Вже близько мільйона людей зацікавились цією трансляцією», - розповів керівник Художньої ради при міському голові Григорій Гельфер під час пресконференції 6 серпня.

Попри карантинні обмеження та неможливість світових зірок прибути в Україну, фестиваль підготував для глядачів ексклюзивну та різнопланову програму в онлайні, яка транслюватиметься на офіційному Youtube-каналі проєкту в зазначені дати о 19:30.

«Багато знакових світових фестивалів цього року взяли паузу, але це історія не про нас. Заходи, які проходять в рамках програми «Культурна столиця», а це, звичайно, не лише «Джаз на Дніпрі», все одно відбуваються. Хочу наголосити, що онлайн формат фестивалю – це не просто трансляція, в онлайні глядачі побачать багато екслюзивного контенту, який підготували спеціально для дніпровського слухача», - зазначив позаштатний радник міського голови з питань культури Євгеній Гендін.

Зокрема, у програмі 8 серпня Бенні Грін (США) презентуватиме свій новий альбом «Benny’s Grib», виданий в період карантину, відео-екскурсія в рідне місто джазової легенди Чарлі Паркера на честь його 100-річчя та інше.

«Є зірки, які з’являться на нашому фестивалі в запису, інші за допомогою Zoom-дзвінків. Зокрема, провідний джазовий журналіст Тед Панкен ексклюзивно для нас записав інтерв’ю з 10-кратним володарем Греммі Артуро Сандовалем (США). Ми поставились до ситуації, яка склалася у світі, не як до кризи, а як до нових можливостей. Тож сподіваємось, що слухачам сподобається онлайн формат», - каже арт-директорка фестивалю «Джаз на Днiпрi» Анна Русскевич.

9 серпня відбудеться концерт на Фестивальному причалі, який пройде в нових умовах дотримання санітарно-гігієнічних норм, встановлених для заходів на відкритих майданчиках. В офлайн концерті виступатимуть представники української джазової сцени, серед них біг бенд Юрія Паламарчука, квінтет Юрія Біленка, квартет Ігоря Кручиненка, гурти «Кредо», «Бугі Денс», Лаура Марті, Юлія Мандіч. Вхід на концерт можливий лише для 1000 глядачів відповідно до правил про карантинні обмеження.

«Ми закликаємо гостей фестивалю дотримуватися дистанції, не переставляти стільці ближче один до одного, навіть якщо ви прийшли разом із компанією. В першу чергу ми хочемо, аби фестиваль був безпечним для всіх, хто його відвідає», - зазначила виконавча директорка фестивалю «Джаз на Днiпрi» Марiя Гусєва.

Всі актуальні анонси на сторінках проекту в соцмережахFacebook,InstagramтаYoutube.