Які заходи у Дніпрі вживають для безпеки на внутрішньоквартальних і прибудинкових територіях

Які заходи у Дніпрі  вживають для безпеки на внутрішньоквартальних і прибудинкових територіях

У Дніпрі на житловому масиві Сокіл на бульварі Слави, в районі будинку № 40 біля найбільш жвавих пішохідних переходів встановлять три «лежачих поліцейських».

Із колективним запитом щодо необхідності появи таких обмежувачів руху до міської ради звернулися місцеві мешканці. Вони досить швидко зібрали підписи, надіслали необхідні документи і отримали оперативний зворотній зв'язок.

«Коли мешканці свідомо підходять до вирішення питань, розуміючи, що їм дійсно потрібно, і де це необхідно встановити, то це дуже прискорює роботу. Ми вже встигли обговорити плани, пройтися разом територією та роздивитися місця, де потрібні певні зміни. Це правильно, коли ініціатива надходить від мешканців певного району, будинків, масиву тощо. Адже тільки вони знають, як їм комфортніше, а ми до них прислухаємося», - сказав спеціаліст по роботі з ОСББ і ЖБК Владислав Макарець.

Наразі на бульварі Слави демонтували «лежачого поліцейського», що вже вийшов з ладу. За словами Владислава Макарця, після того, як відбудуться публічні закупівлі, тут встановлять три нових обмежувачі руху.

«Проблема з убезпеченням руху пішоходів у нас стоїть вже давно. По обидва боки дороги тут розташовані школа та дитячий садок, а світлофора немає жодного. Багато дітей самостійно ходять до школи, і ми боїмося за їхнє життя. Рішення про встановлення обмежувачів ми прийняли досить швидко, і буквально за два дні зібрали більше 500 підписів. Оформили звернення на ім’я мера Бориса Філатова, і з нами відразу зв’язалися.

«Лежачі поліцейські» – це перш за все безпека наших дітей», - розповіла голова правління ОСББ «Сокіл 1910» Юлія Черечеча.

Про позитивні зміни в безпеці на дорозі біля будинку говорить і місцева мешканка Катерина Дмитренко.

«Проблема достатньо серйозна, адже велика кількість транспорту, який рухається з житлового масиву Тополя, розганяється і майже ніколи не гальмує перед зупинками. А тут дуже багато людей переходять дорогу: і діти, і люди похилого віку. Перед обмежувачами машини будуть пригальмовувати, тож нам буде безпечніше», - зазначила дівчина.

Разом із тим на житловому масиві Сокіл-1 капітально ремонтують внутрішньоквартальні дороги. За словами місцевих жителів, такий ремонт робиться тут вперше за 40 років існування масиву.

«Дороги біля наших будинків капітально не ремонтували ніколи. Вони були в жахливому стані. Справа в тому, що більшість будинків в нашому районі стоять під ухилом, і вода розмиває все вщент. Після дощів тут утворювалися глибокі ями та калюжі, які важко було як обійти, так і об’їхати, не кажучи вже про доступ швидких або пожежних машин. Для того, щоб змінити ситуацію, ми збирали підписи буквально з кожного будинку. Тепер все рівненько, люди задоволені. Ми вдячні міській владі за це», - розповіла голова правління ОСББ «Сокіл-6» Світлана Дьоміна.

Біля майже 10 будинків повністю знімають старий шар асфальту, вкладають новий, встановлюють нові бордюри, асфальтують також подвір’я під самісінькі під’їзди.

«Не передати словами, як ми задоволені тим фактом, що в нас у дворах тепер нові рівні дороги. Особливо подобається дітям, вони тут вільно катаються на велосипедах та скейтах. Це така краса», - поділилася враженнями жителька будинку №5 по вулиці Недєліна Світлана.