У Дніпрі дітей-сиріт відправили на відпочинок

У Дніпрі дітей-сиріт відправили на відпочинок

У Дніпрі дітей, які перебувають у закладах соціального захисту, відправили на оздоровлення. Так, 55 вихованців із «Центру соціальної підтримки дітей «Довіра» вирушили на відпочинок у спортивно-оздоровчий табір «Прибережний» у селищі Лазурне, Скадовського району.

«За законом Держава зобов’язана забезпечувати оздоровлення дітей сиріт і позбавлених батьківського піклування. Щороку дніпровських дітлахів відправляли відпочивати, але в умовах загальнодержавного карантину ситуація змінилася. Та настала довгоочікувана мить, і в нас з’явилася можливість оздоровити дітей. 30 липня вийшла постанова головного санітарного лікаря про тимчасові рекомендації щодо перебування дітей у літніх таборах. Робочою групою департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради було перевірено заклади на предмет дотримання цих вимог. Вони підійшли дуже серйозно підготувалися до приймання дітей. У таборі буде здійснюватися щоденно тричі температурний скринінг з фіксацією в журналі. Заготовлені спиртові дезінфектори. Окрім цього, здійснюється вологе прибирання тричі на день. Розроблений також адаптивний графік харчування дітей, який виключає велике скупчення під час прийняття їжі. Столи в їдальнях розташовані згідно з вимогами, на відстані півтора метра. В спальних кімнатах також дотримується безпечна відстань між ліжками», - розповіла головний спеціаліст управління служби у справах дітей департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Тетяна Науменко.

Це вже друге відправлення в літній табір юних дніпрян. Напередодні в суботу із «Центру соціальної підтримки дітей «Барвінок» 30 вихованців виїхали до оздоровчого табору «Веселка» в Скадовську, і ще 30 відправляться в 20-х числах серпня.

«Цього року ми своєчасно розпочали процедуру публічних закупівель для придбання 641 путівки для дітей пільгової категорії. Проте, за постановою Кабінету Міністрів діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку була заборонена до 31 липня. Враховуючи такі вимоги, ми розуміли, що будуть існувати численні обмеження і під час перевезення, і безпосередньо перебування дітей у закладах. Тому для тих батьків або осіб, які їх замінюють, ми розробили відповідний документ, який передбачає надання грошової компенсації на придбання путівки для дітей до оздоровчих таборів. Так, надання компенсації на путівки в цьому році є найкращим вирішенням питання», - зазначила начальниця відділу з питань оздоровлення населення управління соціального захисту департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Ганна Наливайко.

Щоб отримати компенсацію, батьки мають власним коштом протягом серпня або вересня придбати путівку, а потім наддати відповідні документи до департаменту соціальної політики після прибуття дитини. Зазначимо, що сума має бути не більше ніж 10 080 грн.

«Безпека для дітей є найважливішим питанням під час відпочинку. Тому до оздоровчих закладів у нас є певні вимоги: розташування на підконтрольній владі території, а також якомога далі від зони проведення антитерористичної операції. Окрім цього, ще перебування в державному реєстрі майнових об’єктів та наявність дозвільних документів на відкриття та функціонування закладу», - додала Ганна Наливайко.