У Дніпрі триває боротьба з вуличною «стихійною» торгівлею: фото

У Дніпрі триває боротьба з вуличною «стихійною» торгівлею: фото

У Дніпрі постійно проводяться рейди по виявленню незаконної вуличної торгівлі. Інспектори КП «Благоустрій міста» спільно з представниками інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради працюють в усіх районах міста. Чергову таку інспекцію 14 серпня провели в районі вул. Інженерної, Гладкова, просп. Б. Хмельницького.

За словами начальника відділу контролю тимчасових споруд інспекції з питань благоустрою Володимира Трегубова, під час перевірок основна задача - не виписати якомога більше протоколів чи оштрафувати, а провести передусім роз’яснювальну роботу щодо незаконності стихійної торгівлі.

«Досить часто бабусі виносять на продаж овочі, фрукти, вирощені на своїх городах і видно, що це зовсім невеликі об’єми. То, звісно, з ними проводимо роз’яснювальну роботу, попереджаємо, що торгувати тут не можна. А є ж великі незаконні торгові ятки. Наприклад, зараз багато таких з баштанними. У таких випадках виписуємо протоколи про адміністративне правопорушення, а особливо тоді, коли вже інспектори неодноразово виписували приписи-попередження. Досить часто відбуваються такі ситуації, що нікого біля торгової точки нема. Коли підходять інспектори, продавці хутко зникають. Тоді доводиться викликати поліцію для подальшої роботи», - розповів під час рейду Володимир Трегубов.

Представник міськради також додав:

«Як правило, там, де стихійна торгівля, міська територія постійно засмічена усіляким непотребом. Торговці за собою не прибирають. Загалом боротьба з незаконною вуличною торгівлею проходить щоденно. Лише за липень інспектори виписали близько 300 протоколів, а з початку нинішнього року – майже 850».

Зі свого боку, інспектор КП «Благоустрій міста» Дмитро Страшко зазначив:

«Якщо після складеного припису торговці самостійно не звільнять територію, тоді складаємо протоколи за фактами незаконної торгівлі та захаращення міської території і направляємо до адміністративної комісії. Вона визначає розмір штрафу за ст. 152 Адміністративного Кодексу, який може досягати 1 340 грн».

Дніпрянка Ольга схвалює наведення порядку з вуличною торгівлею:

«Вважаю, що вуличної торгівлі не повинно бути. Люди повинні вести торгову діяльність у законний спосіб. Особливо обурює стихійна торгівля по просп. Б. Хмельницького. Тротуар призначений для пішоходів, а територію забирають торговці. З дитиною на візку інколи зовсім не проїхати».

Мешканка міста Стефа теж не підтримує стихійну торгівлю.

«По просп. Б. Хмельницького торгують прямо біля проїжджої частини, інколи нормально підійти до пішохідного переходу не вдається. Добре, що в місті борються з таким явищем».

Пенсіонерка Ніна Тимофіївна теж нічого не купує на вулиці і додає, що стихійна торгівля досить часто є небезпечною, особливо, коли продають «молочку» або м'ясо.

«Зрозуміло, що ніяких перевірок продуктів немає. Невідомо, якої вони якості. Торгівля повинна бути в офіційно визначених місцях, і ніяк інакше», - наголосила жінка.