Модернізація закладів культури в Дніпрі завдяки ініціативам мішканців міста

Модернізація закладів культури в Дніпрі завдяки ініціативам мішканців міста

Завдяки «Бюджету участі» в Дніпрі модернізуються та стають цікавішими бібліотеки, музичні школи, центри дозвілля тощо.

27 серпня у Дніпровській міській бібліотеці відбувся круглий стіл щодо впливу громадських ініціатив на міські заклади культури. Так, завдяки «Бюджету участі» в Дніпрі модернізуються та стають цікавішими бібліотеки, музичні школи, центри дозвілля тощо.

Там облаштовують інтерактивні кімнати, встановлюють мультимедійні дошки, навіть кінотеатр, оновлюють матеріально технічну базу, закуповують інструменти та інше обладнання.

Яскравим прикладом є перша в місті інтерактивна музейна експозиція, присвячена творчості викладача, композитора та поета Володимира Скуратовського. Її відкрили у «Дніпровській дитячій музичній школі №6 ім. В. І. Скуратовського».

«У 2018 році ми досить оперативно, завдяки отриманим коштам через «Бюджет участі», змогли створити музей саме так, як мріяли. Це відкритий простір, де можна продовжувати творити самостійно. Там є мультимедійний кіоск з матеріалами творчості Володимира Скуратовського. Оформлено експозицію у вигляді музейного дерева, крона якого складається з афіш, фотографій та рукописів видатного музичного діяча. Три роки тому за цей проєкт ми отримали 1300 голосів – це був абсолютний максимум живої участі людей», - розповіла авторка проєкту «Інтерактивний музей пам’яті композитора і поета Володимира Скуратовського» Ольга Скуратовська.

За чотири роки існування програми «Бюджет участі» було подано 1812 проєктів від 1720 авторів. З них 195 - ініціативи, що стосувалися галузі культури. Більшість з них перемогли в конкурсі завдяки активному голосуванню містян.

«Позитивним моментом є те, що проєкти культурної галузі виграють приблизно в тому ж співвідношенні, що й інші. Хоча їм складніше конкурувати з ініціативами, пов’язаними із благоустроєм або тими, що стосуються освіти. Це говорить про те, що людям необхідно покращувати або змінювати культурне життя міста.

Тож ми хочемо розповісти, що програма діє, ініціативи від містян приймаються, ми відкриті до діалогу, завжди готові пояснити та допомогти з будь-якими питаннями», - зазначила директорка департаменту інноваційного розвитку ДМР Юлія Павлюк.