У Дніпрі на маршрут вийдуть дванадцять автобусів великої місткості (ФОТО)

У Дніпрі на маршрут вийдуть дванадцять автобусів великої місткості (ФОТО)

У Дніпрі презентували дванадцять зручних автобусів великої місткості, які вже цієї середи вийдуть на маршрут міста.

«Ми проінспектували 12 автобусів великої місткості, щоб вони відповідали санітарним та технічним нормам. За результатами перевірки ми побачили, що все добре, і їх можна випускати на маршрут №51. Поповнення автопарку подібними автобусами великої місткості відбувається для забезпечення зручності містян. Бо на проміжних зупинках у годину пік люди не можуть сісти в маршрутки. Великий транспорт дозволяє розв'язувати цю проблему. Якщо подивитися на ситуацію по Україні, то Дніпро є унікальним містом, де на маршрути приватні перевізники ставлять автобуси великої місткості», - розповів спеціаліст департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Іван Васючков.

Директор ТОВ «Дніпробас» Сергій Куліков зазначив, що автобуси великої місткості укомплектовані системами вентиляції і деякі з них кондиціонерами, пандусами та зручними майданчиками для пересування людей з інвалідністю.

«Наша компанія працює у Дніпрі вже рік, і ми обслуговуємо маршрути №№38 і 36. У нашому автопарку наразі 42 автобуси великої місткості. Ми плануємо до кінця року збільшити цю цифру до 80. Автобуси, що поступили до нас - 2007 та 2009 року випуску і пройшли відновлювальний ремонт та підготовлені до обслуговування пасажирів. Вартість кожного автобуса великої місткості - близько 50 тисяч євро, і це велика інвестиція. Сподіваюся, що вони будуть ефективно експлуатуватися в Дніпрі. Окрім цього, до кінця року ми плануємо запустити безконтактну оплату в автобусах та табло, які будуть показувати номер маршруту», - розповів Сергій Куліков.

Начальник експлуатації ТОВ «Дніпробас» Олександр Варава додав, що автобуси великої місткості оснащенні USB зарядками, кнопками «стоп», усіма необхідними поручнями та урнами. Не дивлячись на великі розміри салону, люки дозволяють здійснювати правильну циркуляцію повітря.

«Автобус сучасний і у нього потужний технічний ресурс. Він зручний як для пасажирів, так і для обслуговування. Ми працюємо на перспективу та розвиток міста. Коли інші перевізники закуплять подібні автобуси, у нас з’явиться можливість налагодити зручний графік руху» - поділився Олександр Варава.

Для роботи на нових автобусах великої місткості водії додатково отримали відповідну кваліфікацію. Так, Денис Лізякін працює водієм вже двадцять років, але стажування і йому довелося пройти.

«У мене достатньо досвіду, щоб керувати великим автобусом по місту. Цей автобус легкий в управлінні, у нього автоматична коробка передач, і це дозволяє не відволікатися і додатково забезпечує безпеку руху. Водійське крісло зручне і є дверцята, які відділяють від пасажирів, що також є перевагою. Усі зручності пасажири також зможуть оцінити. Що стосується мене, то керувати ним мені краще. Взагалі низькопідлогові автобуси дозволять зручніше здійснювати посадку та висадку».

Загалом у місті курсують 243 автобуси великої місткості, і до кінця року заплановано придбати ще 60 – 70 таких. Так, до кінця 2021 року їх кількість має зрости до 500.