У Дніпрі на вулиці Моніторній закінчують будівництво зливової каналізації, якої ніколи не було

У Дніпрі на вулиці Моніторній закінчують будівництво зливової каналізації, якої ніколи не було

У Дніпрі, на вулиці Моніторній, 7 (ж/м Парус), закінчується будівництво зливової каналізації, якої ніколи не було. Через це тут постійно виникала проблема відтоку дощової води.

За словами головного спеціаліста відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників Антона Андрієнка, така ситуації притаманна для багатьох житломасивів, які будувалися в радянські часи. Тоді систему зливової каналізації прокладали на червоних лініях, оминаючи подвір’я та міжквартальні дороги.

У таких місцях були просто зливові камери, які збирали дощову воду, що йшла під землю, зокрема й під фундаменти. Вул. Моніторна, 7 – це перший двір, де зливова каналізація побудована з нуля.

«Мешканці звернулися до міського голови Бориса Філатова, щоб вирішити проблему постійного накопичення води за згаданою адресою. Було прийнято рішення комплексно підійти до цього питання. Виділили кошти з міського бюджету на будівництво зливової каналізації, як усередині двору, так і з виходом на міжквартальну дорогу. Далі вся система під’єднується до зливового колектору. Паралельно з будівництвомвідновлюється і асфальтове покриття, тротуарні частини. Належне треба віддати мешканцям, які вже три місяці через ремонтні роботи не мають проїзду в своєму дворі. Цілком роботи планується завершити вже до кінця цього місяця», - підкреслив Антон Андрієнко.

Зі свого боку, заступник головного інженера фірми-підрядника Богдан Молінський зазначив:

«Роботи виконано вже на 80%. Загальна протяжність зливової каналізації тут 208 метрів. Вона складається із десяти дощоприймальних камер, з яких вісім вже улаштовано та 9 колодязів, з них 8 зроблено. Складність робіт полягала у великій глибині й ґрунтах, які тут намиті. Тому доводилося у деяких зонах укріплювати спеціальними щитами. У тих місцях, де роботи вже закінчено, виконуємо благоустрій – асфальтуємо дорогу, тротуари».

Мешканка згаданого будинку Олена Попова не стримує радощів від проведення ремонтних робіт:

«Не передати того задоволення, що нарешті нам вже майже зробили зливову каналізацію. Те, що у нас було раніше, не передати словами. Усюди навкруги вода по коліна. Тепер, сподіваємося, система справлятиметься і збиратиме дощову воду».

Комунальні проблеми на дворових, міжквартальних територіях міська влада вирішує комплексно. Так, наприклад, на вул. Моніторній, 7 раніше модернізували зовнішнє освітлення. А зараз тут ще ремонтують міжквартальну дорогу, тротуари, пішохідні доріжки.

«Достатньо велика тут площа прибудинкової території, оскільки багатоповерхівка із 15 під’їздів. Нині добудовується зливова каналізація і паралельно проводиться ремонт дорожнього покриття, тротуарів із заміною бордюрів. Загальна площа укладання нового асфальту – близько 6,5 квадратних метрів, а загальна довжина нових бордюрів – 2 км. У цілому з початку року по місту вже зроблені внутрішньоквартальні дороги у 200 дворах та прибудинкових територіях. До кінця року в планах зробити ще 50», - сказав заступник начальника управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Дмитро Коробов.

Мешканка багатоповерхівки по вул. Моніторній, 7 Ірина Шумська проживає тут вже понад 30 років.

«Дуже раді, що місто нам усе так гарно робить. Нарешті наша біда буде вирішена, і з побудовою зливовою каналізації у нас тут буде сухо. А раніше було просто суцільне озеро. Більш того, там повністю ремонтують у дворах дорогу, пішохідні доріжки. Комунальники – молодці. Видно, що роблять усі якісно й гарно. До слова, це перший такий ремонт у дворі», - наголосила жінка.

Дніпрянин Микола Бєляєв теж радий ремонтним роботам:

«Усі мешканці терпляче відносяться до усіх незручностей, пов’язаних з ремонтами, оскільки тут зараз непроїзні шляхи. Але це того вартуватиме. Вже скоро у дворі буде краса. Вдячні, що міська влада так комплексно береться за благоустрій будинків».