Хто у Дніпрі найбільше заважає мешканцям спати, та яке покарання за це на них чекає

Хто у Дніпрі найбільше заважає мешканцям спати, та яке покарання за це на них чекає

У Дніпрі здійснюють усі необхідні заходи для захисту містян від шкідливого впливу шуму. Не дивлячись на існуючі правила додержання тиші для організацій та містян, порушення все ж існують.

Так, до інспекції з питань благоустрою Дніпровської ради за 2020 рік надійшло 440 скарг від громадян стосовно імовірного перевищення допустимого рівня шуму.

«За результатом розгляду скарг здійснено 32 перевірки, у ході яких було перевірено 51 заклад щодо виявлення перевищення рівнів шуму. Різниця між кількістю заяв та здійснених перевірок існує тому, що не всі містяни готові впустити до себе додому комісію для заміру шуму», - розповів начальник інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради Руслан Мороз.

Зокрема, щоб підтвердити скаргу і накласти штраф, комісії необхідно потрапити безпосередньо до квартири заявника. Зазначимо, що вимоги до рівня шуму для денного та вечірнього часу різняться. Також вони різні для промислових та житлових приміщень. Найбільш серйозні вимоги стосуються сусідніх приміщень з лікарнями та іншими закладами, де шум може особливо нашкодити.

«Наразі, найбільшим порушником у Дніпрі є розважальний центр «Лавина». Саме на нього скаржиться майже увесь житловий масив Сокіл. З серпня 2020 року і до цього часу до інспекції надійшло 25 скарг на шум від розважального центру. Комісією з початку року здійснено чотири перевірки, з них на трьох не зафіксовано перевищення рівня шуму. Проте, 11 вересня була фіксація перевищення рівня шуму та направлено листа з протоколом проведення вимірів до Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області для складання протоколу правопорушення», - додав Руслан Мороз.

Начальник інспекції з питань благоустрою зазначив, що штрафи за порушення шуму не великі. Так, для організацій при першому випадку вони розпочинаються від 250 грн, а при повторному – близько 2500 грн.

Але у випадку постійного ігнорування допустимих норм рівня шуму в закладах конфіскують звуковідтворювальне обладнання. Подібний випадок вже був минулого року, де за зверненнями громадян була вилучена техніка із закладу «Криша».

«Хотілося б попередити порушників шуму, в тому числі розважальний центр «Лавина», якщо скарги будуть продовжуватися, ми застосуємо крайні заходи. А саме, сумісно з поліцією проведемо конфіскацію обладнання», - додав Руслан Мороз.

Зауважимо, якщо турбує шум – необхідно звертатися до поліції. Якщо випадки порушення шуму є систематичними, то необхідно зателефонувати на гарячу лінію Дніпровської міської ради. На скаргу після домовленості з заявником виїде спеціальна комісія інспекції з питань благоустрою.