Забезпечення закладів освіти Дніпра медичними працівниками

Забезпечення закладів освіти Дніпра медичними працівниками

У Дніпрі забезпечення закладів загальної середньої освіти медичними працівниками здійснюється за ліцензією. Станом на 14 вересня 2020 року її отримали 142 школи зі 154.

«За наказом Міністерства освіти та науки в школах мають бути медичні працівники, але для того, щоб це реалізувати, існують деякі нюанси. Так, школи спочатку мають отримати ліцензію на медичну практику. Зазначу, що до 1 січня 2019 року в закладах середньої освіти були медичні працівники, які перебували в штаті наших Центрів первинної медико-санітарної допомоги й отримували заробітню платню із міського бюджету. Після початку нової медичної реформи первинної ланки, ситуація змінилася. У закладах середньої освіти у штатному розкладі були відсутні посади медичних працівників. Так, фахівці Центрів первинної медико-санітарної допомоги міста надавали тільки первинну медичну допомогу», - розповів заступник міського голови, директор департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Андрій Бабський.

Окрім цього, у закладах загальної середньої освіти, які отримали ліцензію, не вистачає медичних працівників. У 38 школах міста досі існує 40 вакантних посад, з них 33 – медичні сестри та сім лікарів-педіатрів. Зазначимо, що 116 шкіл повністю забезпечені медичними співробітниками та фінансуються коштом міського бюджету.

«Наразі адміністрації шкіл шукають охочих влаштуватися на вакантні посади медичних працівників. Запрошуємо людей з медичною освітою та правом на ведення практики. Для цього переглядайте сайт управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради і звертайтеся до адміністрації шкіл для працевлаштування», - додав Андрій Бабський.