Лікарі Мечникова подають до суду за наклеп

Лікарі Мечникова подають до суду за наклеп

24 липня до лікарні ім. Мечникова були доставлені поранені чоловіки, що приймали участь у збройному конфлікті в результаті якого загинуло двоє людей. Зараз підозрювані у влаштуванні стрілянини звинуватили лікарів у професійній недбалості. Лікарі, зі свого боку, планують подавати позов до суду за наклеп, — про це сьогодні розповів журналістам заступник головного лікаря лікарні Мечникова Юрій Скребець.

Адвокат одного з пацієнтів, що проходив лікування в Мечникова, звернувся до керівництва лікарні із проханням провести службове розслідування по відношенню до лікарів, що надавали медичну допомогу учасникам конфлікту та одному з його підопічних. Лікаря Олену Гаву та заступника головного лікаря, нейрохірурга Юрія Скребця, звинувативши у неякісному наданні допомоги, непрофесійності та байдужості, сторона, що роздмухує конфлікт, вимагає звільнити.

У зв’язку з цим Юрій Скребець сьогодні, 23 серпня, відкрито поінформував громадськість щодо власної позиції з цього приводу, назвавши подібні звинуваченнями посяганнями на його особисту професійну честь та честь лікарні, що врятувала життя двом з половиною тисяч бійців АТО.

На нас звели наклеп, в якому йдеться про те, що один з постраждалих в перестрілці, зі сторони, що стала причиною гибелі двох воїнів АТО, нібито перебував у критичному стані, знаходячись в Мечникова на лікуванні. Цього не було! Це абсолютна неправда. Тож, звертаюся до представників СБУ та прокуратури як приватна особа Юрій Скребець, нейрохірург, що пропрацював у лікарні Мечникова 27 років, ветеран АТО, що двічі був поранений та отримав Орден «За мужність», лікар-консультант, що у вільний від основної роботи в Мечникова час проводить в Авдіївці безкоштовні вишколи добровольців батальйону «Госпітальєри» та меддопомогу на передку, заявляю, що професійна та особиста честь і гідність – для мене не пусті слова. Після внутрішнього розслідування незалежної комісії, ми звертатимемось до суду та кваліфікаційно-дисциплінарної комісії Дніпропетровської області із позовом за наклеп,— наголосив заступник головного лікаря обласної лікарні імені Мечникова.

За словами лікаря рішення звернутися до правоохоронних органів він прийняв після того, як почали поступати прямі погрози фізичної розправи.

Сподіваюся, я не розголошу таємницю слідства, якщо скажу, що слідчим у справі погрожували так звані потерпілі, котрі лікувались в Мечнікова: прострелити ноги! Це взагалі нечувано. Такого в нас не траплялося за найгірших часів. Наші лікарі постійно мають справу із болем, стражданнями та смертями, тож трапляються напружені ситуації. Але з таким відкритим бандитизмом ми ще не зтикалися,— заявив Юрій Скребець.