15-й день війни: інформація від Генштабу

оператив

Розпочалася 15 доба героїчного протистояння російським загарбникам на українській землі. Саме зараз пишеться новітня історія України. Погано тільки те, що пишеться вона нашою кров'ю. Однак ми помстимося за кожного вбитого і пораненого українця. Наші війська сильні як ніколи.

Генштаб повідомляє: на Сіверщині українські захисники утримують оборону Чернігова. Українські військові вживають усі можливі заходи, аби стримати просування ворога до Києва: наносять вогневе ураження наступальним угрупованням окупантів та утримують визначені оборонні рубежі.

На південному напрямку здійснюється стримування противника у напрямках на Кривий Ріг, Миколаїв, Вознесенськ та населений пункт Нововоронцовка (Херсонської області).

Повітряні Сили ЗСУ відбивають ракетно-бомбові удари та знищують засоби повітряного нападу російських загарбників, здійснюють протиповітряне прикриття важливих об’єктів України та угруповань військ. Протягом останніх двох діб винищувальна авіація та підрозділи зенітно-ракетних військ знищили чотири штурмовика Су-25 та два вертольоти росіян.