25 день війни: оперативна інформація від Генштабу

оператив

20 березня - розпочалася 25 доба війни. За інформацією Генштабу, на 06.00 стан, положення, характер дій сил оборони суттєвих змін не зазнали. 

🔘 Наші захисники продовжують ефективно протистояти окупантам. Протиповітряною обороною Повітряних сил ЗС України збито 3 російських бойових вертольоти.

🔘Протягом доби ворог активних наступальних дій не проводив.

🔘 Окупанти свідомо створюють умови для гуманітарної кризи на тимчасово зайнятих територіях. Так, минулої доби до Херсонської області з міста Апостолове Дніпропетровської області вирушили 14 вантажівок з продуктами харчування та медикаментами першої необхідності. Загарбники безпричинно не пропустили гуманітарний конвой. 

🔘 На тимчасово окупованій території Донецької області російськими кураторами оголошено чергову хвилю мобілізації для поповнення 1-го армійського корпусу. Граничний вік відмобілізованих піднято до 65 років. Подібне очікує і на тимчасово окупованій території Луганської області.

🔘 Російські терористичні війська продовжують відверто порушувати міжнародні конвенції щодо правил ведення війни. Масово фіксуються факти використання форми ЗСУ для проведення підривних та дискредитуючих дій російськими диверсантами.

Разом переможемо! Слава Україні! Виженемо окупантів з нашої землі!