26 років тому у Дніпрі згадали про будівників найдовшої у Європі набережної

набер

26 років тому, 9 серпня 1996 року, у Дніпрі з'явився пам'ятник мешканцю Дніпра Борису Мільману, який був ініціатором будівництва нашої набережної. Її почали будувати у 1934 році, але вдалося лише впорядкувати невелику ділянку Набережної від вулиці Леніна (Воскресенська) до Залізної (Європейська), повідомляє Gorsovet.

набережнаянабережная1набережная2

Цілісна міська набережна, яку вважають найдовшою у Європі, з'явилася лише на початку 1970-х років під керівництвом Бориса Мільмана. Він керував трестом "Дніпроспецбуд" та був головним ідеологом і реалізатором проекту, а автором архітектурного рішення набережної став архітектор Володимир Зуєв.

Пам'ятник, який з'явився на набережній у районі парка Шевченка, являє собою скульптурне зображення Бориса Мільмана, але увічнює пам'ять не тільки про нього, а й про всіх будівельників набережної.

мильман1

Дніпропетровськ отримав унікальну набережну лише через 40 років після ухвалення рішення про її будівництво. Дніпровська набережна має довжину більше 23 кілометрів (а за інштит даними - 30 км) і об'єднує три магістралі - "Січеславську Набережна" (центр міста), "Набережну Перемоги" (житловий масив Перемога) та "Набережну Заводську". 

Історики вважають днем ​​народження дніпровської набережної 7 січня 1934 року, коли було прийнято юридичне рішення і розпочалися перші кроки щодо будівництва цього унікального містобудівного об'єкту.

набережная3набережная4

набережная5

Нагадаємо, 53 роки тому під Дніпром одночасно загинули 55 людей.