Гриценко у Дніпрі запросив журналіста «на своє місце»

Гриценко у Дніпрі запросив журналіста «на своє місце»

Лідер партії «Громадянська позиція» та вже втретє кандидат в президенти Анатолій Гриценко сьогодні, 12 грудня, відвідав Дніпро і презентував намір на майбутніх президентських виборах об’єднати різних кандидатів однією політичною платформою.

Лідер партії «Громадянська позиція» та вже втретє кандидат в президенти Анатолій Гриценко сьогодні, 12 грудня, відвідав Дніпро і презентував намір на майбутніх президентських виборах об’єднати різних кандидатів однією політичною платформою. Мета такого рішення, за словами політика й українського екс-міністра оборони часів президентства Віктора Ющенка, зменшити кількість кандидатів, щоб не розпорошувати голоси та допомогти громадянам визначитись із політичними симпатіями. В рамках короткої прес-зустрічі Анатолій Гриценко встиг у тезовому форматі перерахувати зобов’язання, котрі влада має взяти на себе під час введення в країні військового стану. Зізнався, що не надто розуміється на питанні будівництва аеропорту в Дніпрі, оскільки не місцевий, втім готовий підтримати будь-яку ініціативу дніпрян з цього приводу. На запитання щодо доречних дій влади, спрямованих на повернення полонених українських моряків додому, Гриценко запропонував журналістці сісти на його місце й скласти такий план.

Позавчора відбувся важливий, щирий і правильний крок, для тих, хто йде на вибори і хоче перемагати. Було об’єднано зусилля кандидатів Віктора Чумака й Анатолія Гриценка. Віктор Чумак тепер керівник центрального передвиборчого штабу. Головне, змінити мораль і цінності влади. Для цього створюється спільна платформа. Ми запрошуємо, щоб ця платформа була створена за участі і Святослава Вакарчука, і Андрія Садового, і Романа Безсмертного, і Миколи Катеринчука, «Сили людей» та «ДемАльянсу». У мене є відчуття, що рано чи пізно ми знайдемо спільну мову. Друге, про що я хотів сказати, це фальш і відчуття несправжності від рішення президента про введення воєнного стану. Президент мав право прийняти таке рішення. Парламент мав право його затвердити. Чи робив би це я на посту президента? Ні. Робив би це в 14-му році. Тоді б це мобілізувало економіку і зусилля українців. Наших військових не судили б за реквізицію і таке інше. Росія ж назавжди залишиться для нас небезпекою.

Фактичне ж введення військового стану, на думку Анатолія Гриценка, означає заборону звільнень службовців в армійських структурах; перегляд складу учбових закладів, де навчаються військові; акцент у роботі головнокомандуючого здебільшого на оборонному питанні; мобілізація на фронт синів держслужбовців першого ешелону; обмеження в поїздках за кордон для керівників країни; збільшення в країні оборонного запасу із зброї власного виробництва. Нині влада таких дій не передбачила, зазначив Гриценко.

Щодо санкцій для РФ, пан Гриценко висловив думку, що особливо небезпечними для економіки агресора є саме персональні санкції. Для України ж важливим є введення своїх санкцій проти Росії, чого часто не відбувається. Ще однією небезпекою для економіки РФ Гриценко вважає ціну на нафту. Щоб вдарити по економіці, на думку політика,ціна на неїмає опуститись нижче 60 доларів за барель.

До новоприйнятого бюджету у кандидата в президенти єчимало запитань. Предметно він озвучив власне здивування з приводу проголосованого в бюджеті рішення на 45% збільшити фінансування силових структур у майбутньому році - на тлі зниження фінансування програми забезпечення житлом армійців.

Щодо ціни на газ, Анатолій Гриценко впевнений, що дешевою енергія бути не може. Втім, зробити її більш доступною для населення через ревізію ресурсів та відкриття структури витрат вважає можливим.

До децентралізації кандидат ставиться позитивно. Настільки, що вважає прекрасним варіантом ситуацію, в якій українці б не знали імені власного президента. На запитання, чи сподобався йому Дніпро, відповів, що відчуває хорошу ауру та промисловий інтелект у нашому місті.

На прохання покроково викласти бачення стратегії звільнення українських військовополонених, Анатолій Гриценко відповів:

Сідайте на моє місце і спробуйте по пунктах відповісти. Для цього необхідно консолідувати спільні зусилля і разом тиснути на євроспільноту.