31-а бригада НГУ відзначає свою 32 річницю

maxresdefault (17)

Тридцять другий рік на сторожі захисту населення та боротьби за Українську державність. Бригада імені генерал-майора Олександра Радієвського виконує різні завдання – від охорони громадського порядку до участі в боях на сході України.

31 Бригада імені генерал-майора Олександра Радієвського Національної гвардії України відзначає 32-ти річчя.

Військовий з позивним “Че Гевара” отримав нагороду від Головнокомандувача ЗСУ “Золотий хрест”. Розповідає, відзнака приємна, але це не найголовніше.

“Я вам більше скажу, бойове надихання дає, коли ти бачиш очі малюка і бачиш зруйновані дома — ось це дає надихання. А нагорода – це відзнака. Приємно, але це просто відзнака, ну, якось так”, – каже військовослужбовець “Че Гевара”.

Чоловік до захисту країни долучився з початком повномасштабної війни, до цього активно волонтерив.

“Я за фахом інженер, дуже полюбляю цифри і була повністю готовність 22.02.22. Так як хтось теж полюбляє ці цифри, чомусь вважав, що буде повномасштабна 22 числа, повністю був по тривожнику готовий йти до лав ЗСУ”.

31 Бригада національної гвардії має багату історію. У 2014 році військовослужбовці тоді ще полку одними з перших прибули в район проведення антитерористичної операції.

Нацгвардійці звільняли Лисичанськ. Виконували безліч службово-бойових завдань, обороняли опорні пункти та забезпечували контрольно-пропускний режим на різних напрямках.

З початком повномасштабного вторгнення завдань побільшало.

“Виконують щоденні завдання протягом двох років. У нас батальйони залучалися на різних напрямках, я не буду їх перераховувати, скільки їх було, їх було дуже багато, дуже було різних подій. Були і успіхи, були і прорахунки, але ми висновки робимо і на сьогоднішній день жодного сантиметру нашої землі, наші військовослужбовці, які виконують завдання, не віддарують”, – згадує командир військової частини 3036 НГУ Євген Шульга.

До Дня захисника України 1 жовтня 2023 року Президент України відзначив почесною відзнакою “За мужність та відвагу” 31 бригаду НГУ.

Захисники і захисниці окрім нагород, отримали цінні подарунки.

“У них така робота, специфіка служби, вони роблять велику справу, вони зберігають життя багатьох українців, а тим паче зберігають багато життів людей, які здійснюють ведення бойових дій на лінії фронту. Їхню роботу не видно, але ми бачимо кожного військовослужбовця. І сьогодні ці люди отримали “Золотий хрест” від Головнокомандувача ЗС за їхню безпосередню службу”.

На урочистому заході було чимало гостей. Це дотичні до бригади люди, представники міських громад та різних служб.

Дніпро активно підтримує військову частину.

“Є принципова позиція міського голови: ми в 23 році на 24 мільйона підтримку тільки цієї частини надали. За два роки місто більше 3.5 мільярдів грн витратила на війну, якщо так можна сказати. Тож і в 24 році ця підтримка буде продовжуватися і так, як ми зможемо, так, як ми зможемо акумулювати ресурс – ми будемо виконувати це завдання і надалі”, – стверджує заступник міського голови Дніпра Володимир Міллер.

Від оборонців залежить мирне життя в різних куточках країни. Кожен з них ризикує своїм життям заради українців.

Джерело: ДніпроТВ.