36 день війни: оперативне ранкове зведення від Генштабу

оператив

31 березня розпочався 36-й день війни. Про оперативну ситуацію на фронті станом на 06:00 розповіли у Генштабі. 

🔻Ворог думає над формуванням на тимчасово зайнятих територіях окупаційних органів влади. У РФ відбирають співробітників силових структур, прокуратур та судів, які в подальшому будуть направлені в Україну.

🔻Для реалізації сценарію щодо створення на території Херсонської області чергової псевдореспубліки відзначається робота співробітників ФСБ з місцевими органами влади та населенням. Інформаційний супровід здійснюється шляхом демонстрації відеосюжетів з підставними особами.

🔻Морально-психологічний стан військ противника та рівень мотивації противника є низьким та погіршується. За наявною інформацією, у кількох підрозділах усунуто від посад двох командирів взводів через невиконання наказу щодо ведення бойових дій. Для проведення роз’яснювальної роботи, до району виконання бойових завдань БТГр частини в Ясинівці Донецької області, заплановано прибуття заступника командира бригади з воєнно-політичної роботи.

🔻У з’єднаннях та частинах Балтійського флоту, відзначаються численні випадки відмови від подальшого проходження служби та небажання підписувати контракти військовослужбовцями строкової служби.

🔻На території Білорусі зафіксовано переміщення військової техніки збройних сил РФ, ймовірно, з метою перегрупування підрозділів, а також створення резерву для поповнення втрат в живій силі, озброєнні та техніці угруповань, що діють на території України. 

🔻На залишених ворогом територіях Київської області фіксуються непоодинокі випадки мінування території та будівель місцевих жителів. 

🔻Угрупованням Об’єднаних сил на Донецькому та Луганському напрямках за добу відбито 5 ворожих атак. Наші воїни знищили 10 танків, 18 одиниць броньованої та 13 одиниць автомобільної техніки, 15 артилерійських систем. Противник зазнав втрат і у живій силі. 

🔻Угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу було уражено 7 повітряних цілей – 4 літаки, БПЛА та 2 крилаті ракети.

За матеріалами DniproTV