Космічні технології: сучасне та майбутнє у Днiпрi

Космічні технології: сучасне та майбутнє у Днiпрi

У конструкторському бюро «Південне» розпочала роботу VIIМіжнародна конференція «Космічні технології: сучасне та майбутнє». Вона триватиме чотири дні – з 21 по 24 травня.

— Показовий науковий форум, організаторами якого є КБ «Південне», Державне космічне агентство України і Міжнародна академія астронавтики, цього року присвячено 65-річчю КБП. — розповiдають у КП «Південне».

21 і 24 травня передбачено спілкування вчених у формі пленарних засідань та «круглих столів», а 22 і 23 травня працюватимуть сім секцій: «Сучасні та перспективні ракетно-космічні комплекси, ракети-носії, їх компоненти та системи», «Сучасні та майбутні космічні супутникові системи, технічний вигляд сучасних супутників і космічних апаратів», «Перспективні ракетні двигуни та енергетичні установки», «Матеріали і технології», «Космос для людства», «Наземні комплекси, стартове обладнання та їх експлуатація» та «Дослідження Місяця і асоціація «Місячне селище».

У рамках конференції також відбудуться засідання круглого столу «Супутникові технології КБ «Південне» та круглого столу ректорів провідних закладів вищої освіти України «Університетська наука – космосу», рада асоціації високотехнологічних підприємств України «Космос» та друга координаційна зустріч представників Національної академії наук України, Національної академії наук Республіки Бєларусь і КБ «Південне».

Учасники конференції обговорять найважливіші питання і завдання, які стоять перед світовим космічним співтовариством та перед людством у цілому. Адже в епоху глобалізації космічна галузь стає одним із пріоритетних напрямів діяльності в більшості країн світу, а космічні технології увійшли в наше повсякденне життя, яке вже неможливо уявити без засобів космічного зв’язку, навігації, супутникового телебачення і т.д.

Учасники конференції – понад 500 вчених, розробників та виробників ракетно-космічної техніки і космічних систем із Бєларусі, Великої Британії, Німеччини, Італії, Іспанії, Казахстану, Китаю, Кувейту, Литви, Мексики, Польщі, США, Туреччини, України, Франції, Швейцарії та Південної Кореї.

Перша Міжнародна конференція «Космічні технології: сучасне та майбутнє» відбулася в Дніпрі у 2007 році. З цього часу цей форум проходить з періодичністю один раз на два роки.