За всі зони відпочинку в Дніпрі буде відповідати нове відомство

За всі зони відпочинку в Дніпрі буде відповідати нове відомство

У Дніпровській міській раді створять департамент парків і рекреації. Він опікуватиметься всіма міськими територіями відпочинку, зеленими зонами, скверами та пляжами. Також ідеться про взяття на баланс безхазяйних майданчиків і оформлення необхідних документів для паркових зон. Це – ключова умова для належного керування цими територіями.

Нове відомство вже очолив голова робочої групи з оптимізації управління парками міста Максим Музика. Запрацює департамент уже влітку. Відповідне рішення депутати міськради ухвалили під час 45-ї чергової сесії 22 травня. Також міські обранці підтримали передачу на баланс підпорядкованого департаменту комунального підприємства пляжу на території Монастирського острова, а також парку Сагайдак. Найближчим часом усі комунальні підприємства, котрі утримують паркові та відпочинкові зони, будуть підпорядковані новому профільному департаменту. Водночас скорочуватиметься й кількість муніципальних підприємств, адже функції деяких із них перейдуть до більш великих КП.

Нагадаємо, що торік у мерії Дніпра створили робочу групу з оптимізації керування парками міста. За цей час вдалося, зокрема, оптимізувати бюджетне управління територіями відпочинку. Крім цього, на баланс міста взято районні парки, безхазяйні та захаращені зелені зони. Але така робота – тривалий процес, адже процедурі передує проведення інвентаризації та отримання схвального сесійного рішення міськради. Наразі на баланс міста перейшли, зокрема, п’ятнадцять територій зелених зон. Це ділянки, що розташовані: в районі просп. Сергія Нігояна та вул. Леваневського; на просп. Героїв, у районі буд. № 32 – 40; в районі вул. Каховської та вул. Березневої; в районі вул. Космічної (від вул. Космонавта Комарова до буд. № 19); в районі вул. Ігоря Сікорського та вул. Барвінківської (сквер Героїв-чорнобильців); в районі просп. Героїв, 46 – 48 (біля озера); на вул. 152-ї Дивізії; в районі вул. Південноуральської та вул. Ахматової; в районі вул. Набережної Перемоги; в районі вул. Юрія Савченка (від вул. Ульянова до вул. Старокозацької); на вул. Семафорній (зелена смуга біля Придніпровської залізниці); в районі вул. Автопаркової – вул. 20-річчя Перемоги; в районі просп. Слобожанського, 65; в районі просп. Слобожанського, 65 – вул. Дарницької; в районі вул. Усенка – вул. Гетьманської.