«Оптимальний варіант»: Спортсмени-екстремали розповіли про враження від нового скейт-майданчика у Дніпрі

«Оптимальний варіант»: Спортсмени-екстремали розповіли про враження від нового скейт-майданчика у Дніпрі

Перший у Дніпрі та області скейт-майданчик відтепер працює у Молодіжному парку дозвілля та відпочинку «Новокодацький» (Набережна Заводська, 53). Катання на ньому безкоштовне. 1 червня, у день офіційного старту роботи майданчика, тут провели щорічний Dnepr extreme open. Історія створення скейт-парку могла б бути інакшою. Так, наприкінці квітня представники профільних федерацій і спортсмени прийшли під стіни мерії Дніпра з вимогою виправити наявний проект. У ситуацію втрутився Борис Філатов.

Нині майданчик пропонує своїм відвідувачам дві лінії для скейтбордингу, BMX, ролер-спорт і самокати.

«Нам скейт-майданчик – супер. Тут можуть розвиватися та проводити тренування представники чотирьох видів спорту. Звичайно, є нюанси – у кожного виду спорту свої особливості. Тож під час діалогу, коли ми всі це обговорювали, змогли вийти на оптимальний варіант. Він задовольняє побажання і початківців, і спортсменів більш високого рівня», – сказав керівник Асоціації екстремальних видів спорту Дніпра Максим Семенов.

Також, за його словами, у Дніпрі необхідно й надалі створювати подібні майданчики – враховуючи досвід інших міст. Водночас, переформатування майданчика ще не остаточне. Так, відповідно до протоколу, який підписали спортивні активісти, необхідні зміни ще у низці конструкцій.

«За підтримки наших, так би мовити, батьків-засновників – народного депутата Івана Куліченка та міського голови Бориса Філатова – нам оновили цей майданчик. Все на достойному рівні – не те, що минулого разу. Його збудували з урахуванням побажань спортсменів-початківців. Щоб підтримати це, ми проводимо тут змагання з декількох видів спорту. Раніше проводили на вулицях, навіть біля міської ради», – повідомив президент Федерації скейтбордингу у Дніпропетровській області Олексій Сергеєв.

Зі свого боку міський голова Дніпра Борис Філатов підтвердив готовність надати підтримку спортсменам. «Для нас важливий розвиток масового спорту у Дніпрі. Є багато «знавців» – що і як треба робити. Однак найбільш виважена думка залишається за досвідченими спортсменами, керівниками профільних федерацій. Ми створили певний формат – активісти прийшли під мерію. Ми вийшли на діалог. Усі вимоги були задокументовані. Тож ми робитимемо все необхідне, щоб кожна сторона залишилася задоволеною», – сказав Борис Філатов.