До Дня захисту дітей у Дніпрі влаштували фестиваль екологічного та здорового способу життя

До Дня захисту дітей у Дніпрі влаштували фестиваль екологічного та здорового способу життя
Дніпро відзначає День захисту дітей. Першого червня у місті влаштували фестиваль екологічного та здорового способу життя «Краса зсередини – краса навколо».
Суботнього ранку на житломасиві Перемога-5 зібралися прихильники воркауту різного віку. Хлопці та дівчата, наймолодшому з яких 5 років, відпрацьовували спортивні вправи, а ще – на власному прикладі привчали містян сортувати сміття. Біля майданчика з тренажерами встановили спеціальні сортувальні урни. У мерії Дніпра переконані: поєднання прикладів здорового способу життя та свідомого поводження з відходами допоможе прищепити дніпрянам звичку дбати про себе та довкілля.
«Це пов’язано напряму. Ми вже не перший рік співпрацюємо з Денисом Мініним (президент World Street Workout And Streetlifting Federation. – Ред.) та його послідовниками. Ми багато говоримо про розвиток громадянського суспільства, громадських ініціатив, тож це – один із успішних прикладів. Така позиція має бути не тільки в спорті, а й у мистецтві, науці, екології тощо. Місто завжди готове підтримати таких людей», – розповів директор департаменту екологічної політики міськради Дніпра Олег Семенко.
На фестивалі екологічного та здорового способу життя, який поєднали з міським чемпіонатом з воркауту, очікують кілька сотень учасників.
«Усі мешканці можуть взяти в ньому участь. Реєстрація відкрита для кожного. Це і є доступність воркауту, – розповідає Денис Мінін. – Ми робимо таке щороку, збираємося, щоб підтримати екологічні ініціативи. Тож ми не просто націлені на спорт. Цікаво бути всебічно розвинутою особистістю. Тому ми привчаємо дітей до цього».
Атлети на майданчику активні та енергійні. Кажуть: тренування завжди більш ефективні, коли грає улюблена музика.
«У нас тут не просто воркаут, а дружні змагання. Всі дивляться, думаю, хтось навіть заздрить тому, що ми вміємо. Але більшість також може навчитися такого – якщо захоче», – переконаний учасник фестивалю Микола.