У Дніпрі вже не треба проходити річну навчальну (трудову) практику (ДОКУМЕНТ)

У Дніпрі вже не треба проходити річну навчальну (трудову) практику (ДОКУМЕНТ)

Згідно листа Департаменту освіти і науки Дніропетровської обласної ради річна навчальна (трудова) практика виключена з Типових освітніх програм МОН.Тож намагання деяких закладів освіти зобов'язати учнів відпрацьовувати навчальну (трудову) практику є безпідставними. Про це на своїй сторінці в ФБ написав голова ГО "Основи свідомості" Віталій Фурманюк.

- Від Вашої дитини вимагають "відпрацювати" практику? Згідно листа Департаменту освіти і науки Дніропетровської обласної ради річна навчальна (трудова) практика виключена з Типових освітніх програм МОН.Тож намагання деяких закладів освіти зобов'язати учнів відпрацьовувати навчальну (трудову) практику є безпідставними. - написав він.

- Від себе особисто додам, після спілкування з адміністраціями декількох закладів та батьками, що головна мета "відпрацювання" практики є "заохочення" дітей йти в літні табори, та "заохочення" батьків- здавати кошти на поточні ремонти, щоб їхні діти не відпрацьовували практику. Прихильникам практики додам, що ніхто з них не зміг мені пояснити, яким чином такі важливі і необхідні навички з прибирання території закладу отримають ті діти, які ходять в літні табори. - розповів Віталій Фурманюк.