У Дніпрі провели унікальну операцію з відновлення слуху

У Дніпрі провели унікальну операцію з відновлення слуху

Така операція відбулася вперше в Україні.

Дніпровські лікарі провели унікальну операцію з відновлення слуху. Дворічний Артем потрапив до лікарні, бо в нього перекосило личко. Лікарі виявили в середньому вусі хлопчика вроджену пухлину — доброякісну, та все одно небезпечну.

Параліч лицьового нерва розпочався з ОРВІ. Після обстеження лікарі виявили в середньому вусі хлопчика вроджену пухлину.

"Ця холістотома зруйнувала всі слухові кісточки, та її спрямування — руйнація тонкої перегородки між черепною порожниною, тобто мозком, і вухом", — розповів Володимир Березнюк, завідуючий кафедрою отоларингології Дніпропетровської медичної академії.

Оперували хлопчика ендоскопічним методом, який дозволив дістатися найвіддаленіших куточків середнього вуха. Складність полягала в тому, що у дворічної дитини слуховий хід занадто вузький.Техніку, яку вже декілька років застосовують в Європі і США, вперше в Україні застосував молодий хірург Ігор Березнюк. Опанував він цю техніку в Італії.

"Раніше ми таких дітей оперували за допомогою мікроскопу та жодаткових розрізів за вухом. Тобто ми намагались зменшити втручання", — повідомив Ігор Березнюк, хірург дитячого відділення КЗ "Міська клінічна лікарня № 8".

Лікар видалив пухлину, відновив барабанну перетинку і слухові кісточкі. Через 10 днівлицевий нерв хлопчика майже прийшов до норми.