48 років тому у Дніпрі відкрили Театр Опери та Балету. Що за його лаштунками? Відео

Жизель

26 грудня 1974 року розпочав свій перший сезон Дніпропетровський державний театр опери та балету. Тож цей день можна вважати його днем народження. Про це пише Gorsovet з посиланням на сторінку театру  

Зараз триває 49 творчий сезон. Театр опери та балету разом із країною переживає нелегкі часи. І все ж постійно нагадує людям про те, що існує прекрасне мистецтво і саме воно допомагає жити. У виставах класичного репертуару завжди йдеться про перемогу людини над самою собою й над силами зла.

Сьогодні, впевнені театрали, ці думки звучать по-новому. З'явилися у репертуарі нові перлини класики, такі, як балет "Лісова пісня", опера "Сорочинський ярмарок"

лісова пісня

Ще одна традиція театру опери та балету – дарувати дітям казку на Новий рік. Зараз це буде  «Снігова королева» з новими декораціями, спецефектами, відеопроєкцією, "Красуня та Чудовисько", «Білосніжка і сім гномів» . Три дитячих вистави!

 Ми дуже хочемо, щоб діти продовжували вірити у диво! Театр їм у цьому , звісно, допоможе,-  каже Майя Лебедєва, керівниця літературного відділу Дніпро Опери. 

 Першою зазирнула за лаштунки театру маленька глядачка Оленка. Про цю чарівну подорож у театрі навіть зняли невеличке відео.

Музика нашого улюбленого "Щедрика" якнайкраще підійшла для цього відео, бо вона також казкова, лірична. Що стосується маленької Олени, то ми сподіваємось, що вона колись стане артисткою нашого театру, - розповідає Майя Лебедєва

Раніше ми розповідали про чарівну арабську казку