До Дніпра завітав капеланський патруль з США (ФОТО)

До Дніпра завітав капеланський патруль з США (ФОТО)

Хоч для України таке явище, як капеланський патруль є новиною, в інших країнах, наприклад в США, капелани працюють разом з поліцейськими вже давно.

Дніпровські патрульні познайомились з капеланським патрулем

19 серпня до управління патрульної поліції Дніпропетровської області завітали капелани України та США.Хоч для України таке явище, як капеланський патруль є новиною, в інших країнах, наприклад в США, капелани працюють разом з поліцейськими вже давно. Так, під час зустрічі Олег Гулін - капелан, який вже довгий час працює з американськими поліцейськими, розповів про те, яку користь отримує поліція і суспільство від такої взаємодії.

Ярослав Малько вже має досвід роботи з українськими патрульними. В Донецькій області активно втілюється в життя капеланський патруль. Мета проекту: психологічна допомога правоохоронцям, зниження ризику емоційного вигорання, психологічно напруження, допомога сім’ям співробітників.

Така підтримка буде лише в нагоді патрульним нашого регіону – зазначив керівник УПП в Дніпропетровській області Андрій Калюжний.

Капелани в свою чергу нагородили кращих співробітників спеціальними нагородами «хрест бойового братерства». А після офіційного заходу поклали квіти до меморіалу загиблих поліцейських Ольги Макаренко та Артема Кутушева.

Також на зустрічі грамотами за сумлівну службу, підтримку правопорядку та верховенства права відзначили патрульних адвокати Дніпропетровщини.