5 причин не перекачувати шини авто, про які вам варто знати

imgonline-com-ua-resize-dpsd9btewql-amp

Багато водіїв знають про ризики їзди на спущених шинах, але не всі усвідомлюють, що перекачування може бути не менш небезпечним. Надмірний тиск у шинах може призвести до серйозних проблем, які впливають на безпеку, довговічність шин та інших компонентів автомобіля. Що може статися, розповість «Дніпро Оперативний». 

Передчасний знос
Надмірно накачані шини зношуються нерівномірно, що значно скорочує термін їх служби. Жорстка поверхня шини втрачає здатність чіплятися за дорогу, що веде до передчасного зношування та підвищеного ризику проколів.

Погіршене зчеплення з дорогою
Перекачані шини мають меншу площу контакту з дорогою, особливо на мокрому асфальті. Це суттєво знижує зчеплення і робить ймовірність втрати контролю над авто значно вищою.

Навантаження на підвіску
Надмірний тиск у шинах створює додаткове навантаження на підвіску, що веде до прискореного зношення її деталей. Це, в свою чергу, робить їзду значно менш комфортною.

Руйнування дисків
Перекачані шини можуть деформувати або навіть зруйнувати диски, що несе за собою значні ризики та потребує дорогого ремонту.

Підвищене витрачання палива
Жорсткі перекачані шини створюють більший опір коченню, що призводить до збільшення витрати палива.

Рекомендації:

Регулярно перевіряйте тиск у шинах. Використовуйте манометр, щоб переконатися, що тиск відповідає рекомендованому виробником вашого авто.
Підтримуйте правильний тиск. Необхідний рівень тиску зазвичай вказано в керівництві з експлуатації або на стійці дверей водія.
Не перекачуйте шини. Дотримуйтесь рекомендованого виробником рівня тиску, не робіть це "на око".