52 пропозиціонери пройшли навчання в Інституті законодавства Верховної Ради

kolomiiets_13

Інститут законодавства Верховної Ради України за підтримки Проєкту ЄС-ПРООН з парламентської реформи та за участі всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування впродовж липня-вересня 2021 року провів навчальну програму підвищення професійної кваліфікації «Парламентаризм. Місцеве самоврядування та децентралізація».

Про це повідомляє "Горсовет" з посиланням на сайт партії "Пропозиція".

Саме ця установа більше 15 років є єдиним в Україні навчальним центром, що здійснює функцію безперервної професійної підготовки у сфері законотворчої діяльності.

Представники політичної партії «Пропозиція» з різних регіонів України пройшли курс з децентралізації, місцевого самоврядування, його міжнародних стандартів та стратегічного планування, міжмуніципального співробітництва та ефективності муніципального менеджменту. Спікерами виступили провідні фахівці не лише з України, а й з європейських країн. Особливо корисною програма підвищення кваліфікації стала для пропозиціонерів, які вперше стали депутатами місцевих рад, вважає голова фракції партії «Пропозиція» у Богуславській міськраді Віктор Коломієць:

Для мене надзвичайно пізнавальними стали теми кадрового забезпечення розвитку місцевого самоврядування та нові інноваційні практики управління людськими ресурсами. Адже в умовах децентралізації ми і справді стикнулися з проблемою браку кваліфікованих кадрів. Важливим для мене також став курс щодо управління проєктами в місцевому самоврядуванні – в сучасних умовах необхідно розвивати напрямок міжнародної співпраці, брати участь в грантових програмах, налагоджувати проектну роботу з іноземними партнерами. Важливим також стало вивчення зарубіжного досвіду. Як представники місцевого самоврядування, ми маємо вимагати від влади ухвалити Муніципальний кодекс, який передбачає Європейська хартія місцевого самоврядування. Це одна із ключових програмних засад партії «Пропозиція».

 

В умовах проведення реформи місцевого самоврядування і адміністративно-територіального устрою України вкрай важливо, щоб представники громад, посадові особи органів місцевого самоврядування, сільські селищні, міські депутати були в тренді і продовжували ефективно навчатися, в тому числі, шляхом підвищення власної кваліфікації в різних установах. Для партії “Пропозиція” було важливо, що наші понад як 50 членів долучилися до проходження курсів підвищення кваліфікації в інституті законотворчості Верховної ради України, оскільки мали змогу отримати якісні знання не тільки від провідних законописців України, а й від представників міжнародної спільноти. Так до програм лекцій долучалися як муніципалітети Польщі, представники USAID, представники ООН, які проводили курс фахових лекцій, починаючи з міжмуніципальної співпраці, закінчуючи ефективним менеджментом управління територіями», – підсумував член Головної ради ПП «Пропозиція» Іван Фурсенко.