Родина «тендерного короля Дніпра» Мішалова продовжує вигравати конкурси – цього разу на 431 мільйон

Родина «тендерного короля Дніпра» Мішалова продовжує вигравати конкурси – цього разу на 431 мільйон

Цього разу йдеться про суму у 431 мільйон гривень на реконструкцію приміщення Дніпропетровської обласної клінічної офтальмологічної лікарні.

Навіть після скандального звільнення В’ячеслава Мішалова з посади секретаря Дніпропетровської міськради компанії його батька Дмитра продовжують вигравати тендери. Цього разу йдеться про суму у 431 мільйон гривень на реконструкцію приміщення Дніпропетровської обласної клінічної офтальмологічної лікарні, яку замовив Департамент капітального будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації. Тендер пройшов на «Прозорро» 16 вересня.

Стартова ціна лота становила 468 млн грн. У конкурсі брали участь дві компанії – «Новий дім» і «Майстер-Буд». Перша компанія за два роки отримала підрядів на 696 240 000 грн від області. Цього разу переможцем стала компанія «Майстер-Буд», яка запросила за роботи 431 млн грн.

Зазначимо, що «Майстер-Буд» входить у групу компаній «Майстер» і вже реконструювала набережну, а також відзначилася у ряді великих тендерів. Серед засновників – батько колишнього секретаря Дніпровської міськради Дмитро Мішалов, Михайло Тульчинський і Лариса Флакс.

Саме з прізвищем Мішалова пов’язані щонайменше 6 підприємств: «Юніком», «Юніком-Капітал», «Завод Майстер-Профі Україна», «Майстер-Буд», «Майстер Фінанс», «Світязь».

Цікаво, що компанії почали вигравати мільйонні тендери через три місяці після того, як син Дмитра Мішалова В’ячеслав сів у крісло секретаря міськради і став другою після мера людиною. Зокрема, спочатку компанія «Завод Майстер-Профі» виграла у пов’язаної з нею структури тендер на ремонт Центрального мосту на 3,07 млн грн, а вже у вересні міськрада замовила «Майстер-Буду» капітальний ремонт Набережної Перемоги за 56,11 млн грн.

За даними «Наших грошей», в цілому, за 7 місяців «роботи» секретарем міськради, Мішалову вдалося отримали 466 млн грн бюджетних коштів на будівництво та ремонти міста.

Останнім у цій грі став ремонт Нового мосту в Дніпрі, який прославив компанію «Майстер Профі». Після невдалої спроби ремонту переправи на ремонтників відкрили кримінальну справу за фактомрозкрадання 10 мільйонів. Скандали навколо цього мосту коштували крісла секретарю міськради В’ячеславу Мішалову, який пішов зі словами, що «не тримається за хлібне місце».

Проте на цьому історія не закінчується, а компанії Дмитра Мішалова продовжують вигравати тендери – і не дивно, адже за доволі короткий термін його син налагодив зв’язки з потрібними людьми й отримав прізвисько «тендерний король Дніпра».

«СтопКор» розпочинає власне розслідування й планує з’ясувати, за які кошти «король» придбав палац та елітних коней. І швидше за все, його підданим не дісталось ані крихти з царського столу.