У Дніпрі почистили балку біля Зеленого Гаю

У Дніпрі почистили балку біля Зеленого Гаю

На прибирання прийшло близько 20 помічників та за годину вони назбирали 20 мішків зі сміттям

У Всесвітній день прибирання у Дніпра влаштували збирання сміття у балці приватного сектору неподалік від Парку Зелений Гай. Головна мета цього заходу – привернути увагу якомога більшої кількості людей до глобальної проблеми стихійних звалищ, закликати всіх свідомо ставитися до навколишнього середовища. Повідомляють у прес-службі міської ради.

Я живу у цьому районі. Недалеко розташований гарний Парк Зелений Гай. До нього від приватного сектору можна дійти пішки стежкою через балку. Часто, гуляючи тут, я бачу, що люди викидають сміття просто під ноги, тож за якийсь проміжок часу тут утворилося ціле звалище. Я вирішила, що було б добре прибрати у цьому місці. Тоді я зняла відео, виклала його у ФБ і закликала всіх небайдужих приєднатися до прибирання. І такі люди знайшлися, – розповіла волонтерка та представниця «Street Workout Ukrainе» Олеся Василенко.

За словами дівчини, на прибирання за відгуками очікували принаймні на 50 помічників, а прийшло близько 20. За годину прибирання учасники заходу назбирали 20 мішків зі сміттям, переважно побутовим і будівельним, а також із битим склом і пластиком. Їх винесуть до найближчої дороги, щоб комунальники змогли забрати та вивезти.