Прокуратура наполягає на тому, щоби взяти під варту Вілкула і Колєснікова. Наступний суд - 1 жовтня

Прокуратура наполягає на тому, щоби взяти під варту Вілкула і Колєснікова.  Наступний суд - 1 жовтня

01 жовтня о 10.00 годині в Дніпровському апеляційному суді відбудеться розгляд апеляційної скарги прокуратури Дніпропетровської області на рішення Жовтневого районного суду Дніпра, яким для колишнього голови Агентства держмайна (Колєснікова) обрано запобіжний захід у вигляді особистої поруки.

«Прокуратура наполягає на обранні вказаним особам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», – йдеться в повідомленні.

17 вересня Жовтневий районний суд Дніпра відпустив на поруки народного депутата Дмитра Шпенова колишніх народних депутатів від партії «Опозиційний блок» Олександра Вілкула і Дмитра Колєснікова. Щодо них відкриті різні кримінальні провадження, але за однією статтею – за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем).

За даними прокуратури, колишньому голові Дніпропетровської ОДА Вілкулу було повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення про «зловживання владою або службовим становищем» – у справі про надання земельних ділянок під промислові потреби. Колишній голова Агентства держмайна Колєсніков також підозрюється у зловживанні службовим становищем щодо «дій, внаслідок яких стало можливим відчуження об’єктів нерухомості».