У мерії Дніпра привітали опікунів, названих батьків і батьків-вихователів із Днем усиновлення

У мерії Дніпра привітали опікунів, названих батьків і батьків-вихователів із Днем усиновлення

У Дніпрі з початку року усиновлено 29 сиріт і дітей, що залишились без батьківської опіки.

30 вересня у Дніпровській міській раді відбулись урочистості з нагоди Дня усиновлення. Заступник мера, директор департаменту соціальної політики Едуард Підлубний вручив подяки запрошеним на захід опікунам, названим батькам і батькам-вихователям.

«Символічно, що День усиновлення припадає на свято Віри, Надії та Любові. Ви подарували ці відчуття, а головне – родину, діткам, які з різних причин залишилися без батьківського піклування. Вітаємо вас і дякуємо за ваш подвиг. І надалі докладатимемо максимум зусиль, щоб допомагати і підтримувати у вирішенні різних питань. Здоров’я, миру, добра вашим родинам. Зі святом!» – сказав представник мерії.

Зі свого боку одна із нагороджених Наталія Козакова подякувала міській раді, всім соціальним працівникам за постійну увагу та підтримку. Жінка є опікуном для шістьох діток. Найстаршому – 19 років, наймолодшому – п’ять.

«Переїхала до Дніпра у 2015 році з Донецька через відомі причини. Тоді під опікою у мене було троє хлопчиків, вони рідні брати між собою. У 2017-му до нашої родини приєдналося іще троє дніпровських діток. За цей час винаймала житло у різних районах міста, тому і тричі змінювалися й районні управління-служби у справах дітей. Хочу висловити величезну подяку усім працівникам цих служб за допомогу. З якими б проблемами не стикалася, вони завжди допоможуть, порадять, підтримають. І продовжую відчувати турботливу руку соціальних працівників», – підкреслила пані Наталія.

День усиновлення щороку відзначається в Україні 30 вересня.

Довідка. У Дніпрі з початку року усиновлено 29 сиріт і дітей, що залишились без батьківської опіки. З них 25 – громадянами України, 4 – іноземцями. Іще 40 кандидатів подали документи і готові всиновити дітей.