Муніципальний спортивно-патріотичний табір «Діти Дніпра» відсвяткував своє п’ятиріччя

Муніципальний спортивно-патріотичний табір «Діти Дніпра» відсвяткував своє п’ятиріччя

Мета створення табору – підвищення патріотичного духу маленьких містян.

Цими вихідними у Дніпрі у парку ім. Лазаря Глобивлаштували концерт з нагоди святкування 5-річчя проєкту «Діти Дніпра». На сцені найкращі номери показували діти, які відпочивали у таборі у різні роки. Виступали і вожаті: спеціально до ювілею вони підготували танцювальні номери.

«Думаю, дітям сподобаються наші виступи. Адже у таборі ми готуємо концертні номери усі разом. «Діти Дніпра» – унікальне місце, і ми раді працювати вожатими. Для дітей ми завжди готуємо насичену програму. Щороку вона змінюється, додається нове та цікаве, і це обов’язково. Адже влітку хочеться не тільки добре відпочити, а й отримати якомога більше вражень і гарних емоції. У таборі «Діти Дніпра» всі відпочивальники мають таку змогу. І особисто нам дуже приємно, коли діти виявляють бажання повернутися наступного року, бо за час нашої роботи ми звикаємо одне до одного, і так відбувається постійно», – поділилася враженнями вожата табору «Діти Дніпра» Марина Прокіпець.

За словами директорки КП «Оздоровлення та відпочинок» Дніпровської міської ради Лілії Березовської, за час існування табору його відвідали вже близько 20 тис. дітей. У таборі відремонтували житлові корпуси, їдальню, зробили сучасний басейн, встановили пожежну сигналізацію; з’явились нові меблі, матраци, подушки тощо.

«Програма табору щороку змінюється. До неї додаються нові спортивні, культурні, розвивальні та навчально-патріотичні заходи. Цього року, наприклад, ввели лекції, присвячені правилам дорожнього руху. Їх читають патрульні поліцейські. Також на території облаштований мотузковий парк, скаутське містечко і перехрестя зі світлофором для практичних вправ. У таборі діти влаштовують концерти. От і під час цього свята можна вкотре пересвідчитися у тому, які талановиті у Дніпрі діти», – розповіла Лілія Березовська.

Ілля Харчук бере участь у святкуванні, адже сам уже чотири роки поспіль відпочиває у таборі «Діти Дніпра».

«Мені дуже подобається цей табір, тут хороші вожаті. Коли приїжджаю на відпочинок, то почуваю себе як удома. Під час зміни ми ніколи не сумуємо, завжди отримуємо не тільки цікаві, а й корисні знання. Наприклад, я навчився в'язати джгути. У таборі «Діти Дніпра» я завжди отримую купу вражень», – сказав хлопець.

Зареєструватися на відпочинок до муніципального спортивно-патріотичного табору «Діти Дніпра» вже третій рік поспіль можна через сайтztv.dp.ua. Для цього потрібні лише свідоцтво про народження дитини, копія паспорта та ідентифікаційного номера одного з батьків.

«Для будь-яких батьків найважливішим у житті є щасливе обличчя дитини. У цьому таборі моя донька отримує позитив, комфорт, піклування. Вона приїздить додому з найкращими емоціями, а значить і я задоволена. Велика подяка меру Борису Альбертовичу за такий чудовий внесок у наше місто і для наших дітей», – розказала мама відпочивальниці муніципального табору Євгенія Симакова.

Спеціальним гостем свята став суперфіналіст вокального шоу «Голос. Діти-4» Олександр Міньонок. Після виступу діти радо з ним фотографувалися.
Довідка. У Дніпрі вже 5 років існує унікальний проєкт – безкоштовний муніципальний спортивно-патріотичний табір «Діти Дніпра». Його мета – підвищення патріотичного духу маленьких містян. Він стартував у 2015 році під час передвиборної кампанії Бориса Філатова як безкоштовний дитячо-патріотичний табір «Укропчик» та фінансувався Благодійним фондом Бориса Філатова.

Тоді за літні місяці на базі оздоровчого закладу відпочили майже 6 тисяч дітей. У 2016-му мер, дотримуючись своїх передвиборних обіцянок, запропонував продовження проєкту. Ініціативу підтримали депутати міськради, які проголосували за її фінансування з бюджету міста. Подальша реалізація проєкту продовжилася під назвою «Діти Дніпра» в рамках Комплексної програми соціального захисту мешканців міста Дніпра на 2017-2021 роки. У 2016-му табір вийшов на загальноміський рівень.