У Дніпрі олімпійці здали кров для бійців

У Дніпрі олімпійці здали кров для бійців

Вчора, 3 жовтня,на базі обласної клінічної лікарні ім.Мечникова пройшла соціально важлива акція "Здай кров - врятуй життя героя". Не могли залишитись осторонь і видатні олімпійці регіону. За запрошенням головного лікаря лікарні ім.Мечникова, члена виконкому Відділення НОК України в Дніпропетровській області, голови обласної федерації стрільби Сергія Риженка участь в акції взяли олімпійська чемпіонка Лондона-2012 Анастасія Коженкова, срібна призерка ОІ-1996 в Атланті, директор Обласної школи вищої спортивної майстерності Діна Міфтахутдинова, а також виконавчий директор В НОК України Олександр Дювбаков. Також серед гостей був присутній начальник ГУ МЧС України у Дніпропетровській області Андрій Кульбач.

У своєму вступному слові Сергій Риженко розповів, наскільки важливими є подібні акції. Адже донорська кров йде на лікування важкопоранених українських бійців, пересічних громадян, которі потрапили у лікарню й потребують негайної допомоги. Тож, ця кров може врятувати не одне життя. Тому й бажаючих стати донорами було достатньо - близько чотирьох сотен людей.

Розуміє надважливу роль таких заходів й олімпійська чемпіонка Анастасія Коженкова: "Одного разу мій чоловік потрапив до автомобільної аварії, і йому була потрібна невідкладна допомога з переливанням крові. Дякувати Богу, тоді у лікарні необхідна кров була у наявності та доктора зуміли надати допомогу. Тому я вже не перший рік поспіль приймаю участь у подібних донорських акціях. Маю надію, що моя кров також врятує життя тому, хто цього потребує".

Діна Міфтахутдинова здавала кров вже втретє. Й каже, що буде це робити й надалі, поки у неї буде така можливість. "Ми спортсмени, олімпійці, й чудово розуміємо наскільки важливою є подібна підтримка для наших бійців та мешканців області. І тому саме в цей день хочеться подарувати частичку себе й свого серця нашим Героям, які кожного дня захищають кордони України й наших дітей від ворога! Можливо й наша капля крові допоможе врятувати життя Героїв”, – сказала у промові Діна Артурівна.