У Дніпрі затримали членів злочинного угрупування, на рахунку яких десяток майнових злочинів (ВІДЕО)

У Дніпрі затримали членів злочинного угрупування, на рахунку яких десяток майнових злочинів  (ВІДЕО)

6 жовтня співробітники карного розшуку Дніпровського відділу поліції із залученням спецпризначенців «КОРДу» затримали чотирьох активних учасників групи, які скоювали розбої, грабежі та крадіжки з приватних домоволодінь та квартир. Про це повідомили у ГУНП Національної поліції Дніпропетровської області.

У Дніпрі затримали членів злочинного угрупування, на рахунку яких десяток майнових злочинів  (ВІДЕО)

Поліцейські встановили місцезнаходження кожного учасника злочинної групи та затримали їх. Підозрювані у злочинах – молоді люди віком від 20 до 35 років, жителі м. Дніпра, раніше судимі за аналогічні злочини.

Під час затримання у злочинців вилучили гранатомет, п’ять пістолетів, патрони до них, а також речові докази. Зброя та боєприпаси направлені на експертизу. Також були вилучені автомобілі «BMW» та «Hyundai Elantra», на яких пересувалися затримані під час вчинення злочинів.

Обшуки відбулися в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій). За фактом вилучення зброї відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Усі зловмисники затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання про повідомлення їм підозри та обрання міри запобіжного заходу. За скоєний злочин їм загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років. Також поліція встановлює інших учасників злочинного угрупування.