В Дніпрі впроваджують нову організацію дорожнього руху

В Дніпрі впроваджують нову організацію дорожнього руху

Звуження смуг, каналізування потоків, влаштування острівців безпеки — все це робиться для більш безпечного руху у місті

Звуження смуг, каналізування потоків, влаштування острівців безпеки — про подробиці нової організації дорожнього руху повідомляють в группі Urban Dnipro на Facebook.

Оновлення, які повинні полегшити життя дніпрянам:

На деяких вулицях КП "Дніпродорсервіс" оновило розмітку, але зробило це за новими схемами ОДР для кожної окремої вулиці. На вулиці Коцюбинського зміни найбільш разючі з-поміж інших вулиць.

• Влаштували третю лівоповоротну смугу на шляхопроводі за рахунок ширини проїзної частини — це дозволить ефективніше дозувати потік авто, що прямує з лівого берега.

• Влаштували невеликі острівці, що каналізують потоки з площі Успенської на вулицю Коцюбинського та Шолом-Алейхема. Це допоможе водіям краще орієнтуватися, що збільшить безпеку руху.

• Звузили смуги руху на Коцюбинського і Шолом-Алейхема та за рахунок цього влаштували острівець безпеки на пішохідному переході.

• Виділили лівий поворот з Шолом-Алейхема на Липинського та звузили смуги руху на перехресті.

Поки щонеоблаштовано пішохідний перехід через вулицю Липинського, хоча люди активно переходять там.

Ці зміни виконали швидким способом за допомогою розмітки. В подальшому потрібно буде впровадити їх фізично — за допомогою бордюрів або інших обмежувачів, що не дадуть змоги заїжджати на розмітку, оскільки наразі несвідомі водії часто грішать цим.

Можна стверджувати, що стало набагато краще та безпечніше, ніж було: насамперед водіям, але подекуди і пішоходам. Однак для велосипедистів покинічого не змінилось.