Батьки дітей Дніпра звернулись до активістів через проблеми з опаленням в дитсадках

Батьки дітей Дніпра звернулись до активістів через проблеми з опаленням в дитсадках

Черговий “провтик” Мішалова: люди розповідають про неробочі котельні в дитсадочках Дніпра

В дитячому закладі №243 “Чайка” люди повідомляють про неробочу котельню, встановлену компанією батька “тендерного короля Дніпра” В’ячеслава Мішалова. Батьки дітей відреагували на повідомлення про зникнення опалювальної котельні у Вальдорфській школі.

“У нас в ДЗ №243 “Чайка” по вулиці Титова теж встановили котельню і вона не працює! В групах не жарко, опалення центральне, як і по всьому району – не дуже. Що можна зробити, щоб запустили котельню?” – написала користувачка Facebook.

Нагадаємо, це вже не перша “опалювальна проблема” в дитячих закладах Дніпра. Зокрема, журналісти “СтопКору” зняли сюжет, в якому проілюстрували “дерибан” місцевого бюджету за допомогою схеми з опаленням навчальних закладів.

Ще кілька років тому, у 2016-му, Дніпровська міська рада вирішила встановити 22 твердопаливні котельні в школи й садочки міста. Вартість кожної мала становити майже 1,5 млн грн. Загальна сума проєкту – 33 мільйони.

А придбати котельні вирішили у підприємства, що належить колишній дружині Мішалова – Олені. До речі, саме пані Олена Сусідка-Мішалова є власницею «Конкорд банку», який навіть відкрив кредитну лінію на фінансування цього проєкту.

Ба більше, без проведення будь-якого тендеру підрядником на встановлення та обслуговування цих котелень стала фірма “Майстер-Буд”, яка належить батьку екссекретаря міськради Дмитра Мішалова і вже неодноразово фігурувала в корупційних скандалах.

Та найголовніше, що вдалося дізнатись знімальній групі “СтопКору” під час перебування у Дніпрі – це те, що у частині навчальних закладів вказані котельні й досі не встановлені.

Батьки дітей Дніпра звернулись до активістів через проблеми з опаленням в дитсадках