КБ "Південне" хоче запускати ракети з "Байконура"

КБ "Південне" хоче запускати ракети з "Байконура"

Представники КБ "Південне" вирушили до Казахстану, де обговорюють можливість запуску українських ракет з космодрому "Байконур".

Про це написалиКБ "Південне" на своїй FB-сторінці.

Наразі в Казахстані проходить масштабний форум, на якому зібралося чимало представників космічних агентств з усього світу.

У заході беруть участь понад 400 представників космічних відомств і держустанов з 40 країн світу, в тому числі відомі вчені, фахівці провідних світових компаній в сфері космічних технологій.

Фахівці КБ серед інших питань співпраці планують також обговорити з казахстанськими колегами перспективи спільного використання так званого «правого флангу» космодрому Байконур, який виведений з оренди РФ, де зокрема розташований стартовий комплекс для українських ракет-носіїв «Зеніт».

У травні цього року казахстанська делегація на чолі з віце-міністром цифрового розвитку, оборонної та аерокосмічної промисловості Республіки Казахстан Маратом Нургужиним під час роботи VII Міжнародної конференції «Космічні технології: сучасне та майбутнє» ознайомилась з виробничою базою КБ «Південне» та обговорила з нашими фахівцями питання подальшої співпраці.