Місяць у комі: у Дніпрі прийшов до тями поранений на Донбасі 22-річний боєць

Місяць у комі: у Дніпрі прийшов до тями поранений на Донбасі 22-річний боєць

У військовослужбовця пошкоджено 20% мозку, а дефект черепа хлопця накрили спеціальною пластиною

У Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова після десятків днів у комі, прийшов до тями 22-річний військовослужбовець Єлизар, який отримав проникаюче черепно-мозковепоранення в селищі Зайцево на Донбасі.

Про це у себе на Facebook-сторінці повідомив головний лікар медзакладу Сергій Риженко.

Читайте такожДо останнього боровся із важкою хворобою: в Дніпрі помер 26-річний захисник України«Нейрохірурги під керівництвом Андрія Сірко кинули виклик смерті. Провели операцію з видаленням уламків, зруйновано 20% мозку. Десятки днів коми. Місяць тіло без найменших рухів. Світло розсіяло темряву – Єлизар прийшов до тями. З’явилася динаміка, мова, бажання жити. Потім реабілітація в госпіталі», – зазначив він.

При цьому лікар повідомив, що дефект черепа хлопця накрили спеціальною пластиною, яка «дозволить повноцінно жити».

«Його мрія – познайомитися з дівчиною після виписки з Мечнікова. Радість переповнює душу», – додав Сергій Риженко.

Раніше УНІАН повідомляв, що 19 листопада в Харкові помер поранений в результаті підриву на вибуховому пристрої командир 128-ї окремої гірничо-штурмової Закарпатської бригади полковник Коростельов.

Мінно-вибухові травми він і ще один військовослужбовець 128-ї окремої гірничо-штурмової бригади отримали 12 листопада під час виконання завдань в районі Новотроїцького в зоні проведення операції Об’єднаних сил.