У МНС повідомили про мінування у Дніпрі: Евакуйовано 3 школи

У МНС повідомили про мінування у Дніпрі: Евакуйовано 3 школи

Сьогодні, 26 листопада, після дев’ятої години ранку на електронну адресу МНС надійшло повідомлення про замінування будівель трьох комунальних закладів освіти міської ради.

У СЗШ №29, СШ № 118 та СЗШ № 121 учнів та працівників евакуйовано, призупинено освітній процес, зараз працюють слідчо-оперативні групи, фахівці-вибухотехніки, кінологи, рятувальники, представники інших відомств. Наразі учні перебувають поза територією закладів освіти (парки, сквери), враховуючи погодні умови, за погодженням з батьками йдуть додому.

У МНСзвертають увагу на те, що за «жарти» про замінування згідно зі ст. 259 Кримінального кодексу України, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. Якщо такі дії призвели до тяжких наслідків або скоєні вдруге – порушникам загрожує від 4 до 8 років ув’язнення.

За необдумані «жарти» дітей адміністративну відповідальність нестимуть їх батьки. Відповідно до ст. 183 «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» та ст. 184 «Невиконання батьками або особами, що їх заміняють, обов’язків щодо виховання дітей» КУпАП дорослим доведеться сплатити різного розміру штраф.