У Дніпрі розпочали суд над жінкою, яка катувала трьох малолітніх дітей

У Дніпрі розпочали суд над жінкою, яка катувала трьох малолітніх дітей
У Дніпрі справу щодо жінки-опікуна, яка працювала заступником директора з навчально-виховної роботи однієї зі шкіл міста, і підозрюється у катуванні 8-річної дитини, переданодо суду, йдеться уповідомлені прес-службипрокуратури Дніпропетровської області.
Дніпропетровською місцевою прокуратурою №3 затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно 56-річноїжінкиза скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч.1,2 ст.127, ч.2 ст.146 та ст.166 КК України (катування, незаконне позбавлення волі людини, злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування).

Нагадаємо, що у серпні 2019 року за місцем мешкання вищезазначеної громадянки правоохоронці виявили 8-річного хлопчика, який сидів на підлозі, прикутий металевим ланцюгом за шию до ліжка із зав’язаними очима, а також трьох інших малолітніх дітей, які перебували під опікою жінки, і систематично зазнавали домашнього насильства.

Лікарі діагностували у дітей затримку в розвитку, спричинення психічних та фізичних травм шляхом нанесення побоїв (таким чином опікун змушувала дітей дотримуватись прийнятної для неї поведінки вдома та карала).

Хлопчика було звільнено та надано першочергову медичну допомогу. Всіх дітей з родини вилучено та поміщено до центру соціально-психологічної реабілітації, де вони перебувають до теперішнього часу.

Такожбуло встановлено, що жінка – опікун дітей – працювала заступником директора з навчально-виховної роботи однієї зі шкіл міста. На період проведення досудового розслідування та судового розгляду їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.