Чи вдастся мерам міст мільйонників вистояти проти атаки Офісу Президента?

Чи вдастся мерам міст мільйонників вистояти проти атаки Офісу Президента?

За рік до старту місцевих виборів боротьба за мерські крісла у містах мільйонниках загострюється з кожним днем. Проти Садового - порушено кримінальні справи, Філатова і Кличка постійно пресують команда президента Краща ситуація тільки в Кернеса, якого силовики поки обходять. Кажуть він отримав імунітет завдяки особистій дружбі з Коломойським. Однак якщо раніше мери тільки захищались то за рік до початку місцевих виборів ситуація помінялась, пише політолог Віктор Таран.

Як вважає політолог, першими в інформаційну атаку пішли Філатом та Садовий – прямо звинувативши Офіс Президента у замовлені проти них інформаційних атак. Наразі мери розгортають у своїх містах активний системний спротив атакам команди Зеленського, оперативно розгортаючи інформаційні фронти та виборчі штаби.

- Наступним на фоні загального падіння рейтингу преЗЕдента, скандалів навколо Богдана і Слуг Народу перейшов у публічний контрнаступ Кличко.
Впринципі логічно - не можливо виграти війну, якщо постійно відсиджуватися в обороні...
Сьогоднішня преска не тільки чергова вдала інформаційна контратака... Це перша публічна спроба зафіксувати у киян образ мера як «міцного господарника»
І як на мене, зважаючи на досягнуті успіхи, це може бути досить вдалим образом на наступні місцеві вибори.
Чому? Ну достатньо глянути на соціально-економічні показники, які досягнув Київ за останні декілька років.
За цей час бачимо постійне зростання доходів Київського бюджету (2018 - 57 млрд, 2020 - 60 млрд).

Більше того кияни мають можливість у режимі он-лайн через запущений сервіс Відкритий бюджет в режимі реального часу моніторити доходи та видатки міського бюджету.

І якщо держава тільки починає розробляти концепцію «країну в смартфоні» то кияни на всю користуються її сервісами. Завдяки сервісам Розумне місто та Кабінет Киянина вже 4 роки існує он-лайн запис у садочки, електронний запис до лікаря, система петицій, громадський бюджет

Устолиці постійно зростають видатки на освіту, медицину, соціальні проекти. Постійно будуються школи та садочки, ремонтуються лікарні, дороги, парки...
Чи все так райдужно?
Звісно ні. Застаріла інфраструктура, яка забирає багато коштів з бюджету. При цьому в столиці надмірне забирання ПДФО до державного бюджету (60% порівняно з 40% в інших містах), - вважає політолог.

Він наводить приклад європейських країн, в яких не забирають більше половини бюджету.

- Тому коли говорять де наша Прага, потрібно одразу ставити питання, а де наші празькі бюджети?, - наголосив Виктор Таран.

Окрім того, за словами політолога, в жодній цивілізованій країні не намагаються з боку Президента чи керівника Офіса Президента тиснути на обране керівництво міст з метою отримання фінансових дивідендів.

- Звісно в столиці не все так добре. По при те, що відремонтовано понад 900 км доріг, оновити дорожнє полотно ще потрібно в низці місцях. Окрім того лишаються проблеми з транспортною інфраструктурою. Корки та робота громадського транспорту продовжують викликати зауваження у киян.
Постійні медійні атаки з боку офісу преЗЕдента на столицю продовжуються майже не щодня.
Тож сьогодні ми побачили гарний старт кампанії, який по перше, дозволив Кличку отримати гандикап на старту кампанії, а по друге об’єднатися з командою мерів, які кинули виклик Зеленському.

А от чи вистачить цього гандикапу та об’єднання для остаточної перемоги ми побачимо через рік..., - написал Віктор Таран.