На просп. Поля у Дніпрі висадять понад 200 молодих дерев

На просп. Поля у Дніпрі висадять понад 200 молодих дерев

У Дніпрі продовжують озеленювати міжквартальні території та бульварні частини. Так, 13 грудня на алеї просп. Поля, у районі будинку № 115, розпочали висаджувати кулясті клени. Сьогодні комунальники посадили першу частину саджанців, а завтра – решту. Загалом на бульварній частині проспекту з’являться 228 кленів.


За словами головного інженера комунального підприємства «Міськзеленбуд» Івана Білоуса, дерева висаджують на місці тих, що вже віджили.

«Десятилітні клени вже повністю сформовані. Привезені вони з розсадника. Загалом ці дерева невибагливі у догляді, самостійно формуються і дають достатньо багато зелені. При посадці їх одразу поливаємо. А надалі – теж поливатимемо і удобрюватимемо», – розповів Іван Білоус.

Головний інженер КП «Міськзеленбуд» також додав, що загалом з початку року у місті висадили близько 2,5 тис. дерев – це на тисячу більше, ніж торік. А у 2020-му планується посадити близько 3,5 тис. саджанців. Розпочнуть роботи вже навесні.

Дніпрянка Валентина Сивак схвалює висаджування молодих дерев:

«Мешкаю на просп. Поля вже 53 роки. Періодично дерева на алеї оновлюють. Дуже добре, що комунальники стежать, які дерева вже віджили, і висаджують на їхньому місці нові. По проспекту проїжджа частина по обидва боки, тому важливо, щоб тут було якомога більше зелені».