У Дніпрі виявили браконьєрів,які виловили риби майже на 100500 грн.

У Дніпрі виявили браконьєрів,які виловили риби майже на 100500 грн.

Вилов браконьєрів виявився вражаючим: 168 судаків, 32 сазани, 20 окунів, 11 плоскирок, 6 пліток, 2 линя та 1 амур.

15 грудня, близько 17-ї години під час патрулювання поблизу Кам'янського водосховища, між населеними пунктами Мости та Мішурин Ріг Верхньодніпровського району співробітники роти обслуговування водних об'єктів разом із представниками громадського формування почули звук моторного човна, який підходив до берега. Це було досить дивно, адже навігація вже закрита. Тож патрульні вирішили перевірити що відбувається.

Підійшовши ближче до берега інспектори помітили 3 невідомих, які носили від човна мішки та речі до 2 автомобілів ВАЗ 21099 та Daewoo Lanos. Чоловіки щось вантажили до багажників, та коли побачили поліцію, кинулися навтьоки. Одного з них вдалося затримати, 2 інших втекли.

Тим часом, на дні човна водний патруль виявив свіжовиловлену рибу, також вона була і в мішках. В одному з автомобілів лежав гумовий човен, та "Електролов". Затриманий громадянин ніяких пояснень надати не зміг, плутався у відповідях.

На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу відділку поліції у порту Амур-Гавань та рибінспектора, оскільки в таких діях вбачалися ознаки кримінального правопорушення за ст. 249 ККУ (Незаконне заняття рибним промислом). Вилов браконьєрів виявився вражаючим: 168 судаків, 32 сазани, 20 окунів, 11 плоскирок, 6 пліток, 2 линя та 1 амур.
За підрахунками інспектора рибоохороного патруля завдані збитки майже100500грн. Човен, автомобіль ВАЗ та рибу вилучили слідчі та рибінспектор.