Вночі у Дніпрі знайшли трьох дітей

Вночі у Дніпрі знайшли трьох дітей

Виявилось, що хлопці спланували втечу заздалегідь.

15 грудня до поліції надійшло повідомлення, що троє хлопців віком 12 та 13 років близько 10-ї години вечора самостійно залишили спеціальний заклад м. Дніпро та не повернулись.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліціі Дніпропетровської області.

На пошуки дітей було орієнтовано ювенальних поліцейських ГУНП в Дніпропетровській області, Дніпровського відділу поліції та Амур-Нижньодніпровського відділення поліції. Також залучено кінологів зі службовими собаками. Правоохоронці з’ясували, що хлопці залишили заклад у кімнатних капцях та легко вдягнуті. Грошей та мобільних телефонів з собою не мали.

Поліцейські відразу встановили родинні та дружні зв’язки втікачів та почали перевірку їх можливих маршрутів. Також перевірили покинуті будівлі, вокзали, торгово-розважальні заклади з цілодобовим режимом роботи.

16 грудня близько 5-ї години ранку поліцейські знайшли дітей на території Шевченківського району м. Дніпра. Хлопці пояснили, що втечу спланували заздалегідь, однак планували повернутися до закладу.

За час відсутності діти жертвою злочину не стали. Для недопущення в подальшому таких випадків поліцейські провели з ними профілактичну бесіду та повернули до закладу.

Поліція закликає громадян, не залишатися байдужими до дітей, які перебувають без супроводу дорослих, особливо в темний час доби на вулицях, вокзалах та інших громадських місцях. Про всі такі випадки повідомляйте на лінію «102». Від вашого реагування залежить життя і безпека дітей.