ПриватБанк ініціював новий судовий розгляд проти колишніх акціонерів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова

ПриватБанк ініціював новий судовий розгляд проти колишніх акціонерів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова

ПриватБанкініціював новий судовий розгляд проти колишніх акціонерівІгоря КоломойськогоіГеннадія Боголюбова. Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", справу розглядатиме Окружний суд Тель-Авіва в Ізраїлі. Сума позову становить $600 млн.

"Також, за підсумками подальшого аналізу, ПриватБанк збільшив суму позовних вимог в Канцлерському суді штату Делавер в США, подавши до суду доповнену позовну заяву", – йдеться в заяві банку без уточнення нової суми претензій.

"Незалежна наглядова рада і правління банку, відповідно до закону, зобов'язані докласти всіх можливих зусиль, щоб забезпечити відшкодування збитків банку тими, хто ці збитки заподіяв. Ми продовжимо діяти в найкращих інтересах наших клієнтів і інших стейкхолдерів", – підкреслюється в заяві ПриватБанку за підписом голови наглядової ради Шерона Іски і глави правління Петра Крумханзла.

Як повідомлявOBOZREVATEL:

  • 21 грудня 2016 року ПриватБанк перейшов у держвласність. Держава отримала 100% у його капіталі, фінустанова була докапіталізована на суму 116,8 млрд гривень.

  • Наприкінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ й висновку незалежного аудитора – компанії EY.

  • Міжнародне детективне агентство Kroll встановило, щоПриватБанк був об'єктом масштабних шахрайських дій, внаслідок чого зазнав збитків щонайменше на 5,5 млрд доларів.

  • ПриватБанк у грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які, ймовірно, належать їм.

  • Тоді ж Високий суд Лондона виніс постанову проарешт активів колишніх акціонерів ПриватБанкув усьому світі. Суд водночас зобов'язав Коломойського розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, що безпосередньо беруть участь у розгляді справи. Відповідне рішення було ухвалене на підставі наданих доказів щодовиведення з українського банку 2 млрд доларів.

  • 18 квітня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною іскасував націоналізацію ПриватБанку. Так він задовольнив позов ексвласника фінустанови Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету міністрів.

  • ПізнішеПриватБанк оскаржив рішенняОкружного адмінсуду Києва про незаконність процедури націоналізації банку.

  • 24 травня банк подав апеляційну скаргу у справі №826/13813/17 за позовом колишнього акціонера банку кіпрської компанії "ТріанталІнвестментс ЛТД" щодо скасування рішення комісії НБУ про визначення переліку пов'язаних із банком осіб.