Близько 250 дітей зібрала перша новорічна вистава від проєкту «Народна філармонія»

Близько 250 дітей зібрала перша новорічна вистава від проєкту «Народна філармонія»

Цей захід першим відкрив низку дитячих новорічних вистав проєкту «Народна філармонія», який реалізується в рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця».

19 грудня у культурно-дозвільному центрі «Іскра», що у Таромському, відбулася казка-мюзикл «Холодне серце королеви». Цей захід першим відкрив низку дитячих новорічних вистав проєкту «Народна філармонія», який реалізується в рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця».

«Сьогодні стартував заключний етап проєкту «Народна філармонія» цього року. Вперше ми запустили низку новорічних вистав саме для дітей. Символічним є також те, що перша казка стартувала у День святого Миколая. Діти чекають з нетерпінням на це свято та на подарунки. Тож ми не залишилися осторонь та підготували для малечі солодкі сюрпризи. Наша мета подарувати маленьким і дорослим дніпрянам з віддалених районів міста відчуття свята», – сказав начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

Подивитися святкову виставу прийшло близько 250 дітей. У фойє будинку культури юних глядачів зустрічав святий Миколай разом із помічниками. Діти грали, танцювали та розказували вірші.Мешканка Таромського Ольга привела сина, каже – для її трирічного Микити це перша у житті театральна вистава.



«Напередодні свята я вирішила зводити свого сина на новорічну виставу. Довго шукати не довелося, через інтернет дізналася про те, що «Народна філармонія» влаштовує дитяче свято у нашому будинку культури, тож ми довго не роздумували. Адже це так зручно: підійти до місцевого закладу, а не їхати з маленькою дитиною через усе місто до центральних театрів. Окрім того, що тут цікава програма для дітей, ще й подарунок отримаємо», – розповіла жінка.

10-річна Тетяна Сиротенко прийшла на свято разом з мамою, братом і молодшою сестрою.

«Ми прийшли сюди погуляти та отримати задоволення, адже сьогодні День святого Миколая, всі радіють та їдять цукерки. Мені подобаються актори, адже вони точнісінько як з мультфільму», – поділилася враженнями дівчинка.

Найкращі колективи виступатимуть у будинках культури віддалених районів міста до 25 грудня. Про дати, місця та час наступних вистав можна дізнатися на офіційному сайті, сторінці уFacebookта на сайті Дніпровської міської ради. Також, аби гарантовано отримати солодкий подарунок, попередньо необхідно зареєструватися насайті.

Вхід на всі заходи вільний.