У Дніпрі затримали підозрюваних у замаху на замовне вбивство (ВІДЕО)

У Дніпрі затримали підозрюваних у замаху на замовне вбивство (ВІДЕО)

29 січня на перехресті вул. Ливарної та узвозу Крутогірного в Соборному районі м. Дніпра один з членів групи здійснив постріл з ручного протитанкового гранатомету в бік автомобіля «Toyota Land Cruiser 200». На час вибуху в салоні автомобіля перебував 46-річний водій та пасажир. Внаслідок вибуху люди не постраждали. На місці події було виявлено хвостовик від пострілу РПГ.

В ході реалізації оперативної інформації співробітники Управління карного розшуку, Дніпровського відділу поліції та Управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області встановили, що до замаху на вбивство причетні четверо чоловіків. Вони спланували злочин та розподілили між собою ролі. За версією слідства, один з чоловіків був посередником між замовником та виконавцем, другий - водієм, третій здійснював спостереження, а четвертий стріляв по автомобілю з ручного протитанкового гранатомету.

Підозрюваних затримали під час поліцейської спецоперації 23 грудня у м. Дніпро. В салоні автомобіля одного з чоловіків вилучили пістолет. Затримані – мешканці м. Дніпро та м. Синельникове віком 30 – 55 років. Двоє з них були раніше судимі за підготовку до вбивства та вимагання.

За замах на умисне вбивство чоловікам загрожує кримінальна відповідальність за ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 ККУ.

ВІДЕО