Дніпряни вимагають відставки Зеленського

Дніпряни вимагають відставки Зеленського

У Дніпріу рамках кампанії «Ні капітуляції» провели акцію «Захисти Україну: мобілізація патріотів-державників». Віче зібралось неподалік від будівлі Дніпропетровської облдержадміністрації, повідомляєРадіо Свобода.

Дніпряни вимагають відставки Зеленського
У руках учасники акції тримали плакати з гаслом «Борітеся – поборете» та іншими цитатами з Тараса Шевченка, синьо-жовті, червоно-чорні прапори, а також кримськотатарський прапор.

На заході, в якому взяло участь кілька сотень людей, вимагали відставки президента Володимира Зеленського, запровадження санкційного режиму з очищення України від російських політичних, інформаційних та економічних структур, відновлення зусиль для пришвидшеної євроатлантичної інтеграції України.

Дніпряни вимагають відставки Зеленського

За словами учасників, українська влада перейшла «червоні лінії» одразу на кількох напрямках – зовнішньо та внутрішньополітичному, економічному, соціальному.

Дніпряни вимагають відставки Зеленського

Особливе обурення учасників акції викликала заява новопризначеного прем’єр-міністра Дениса Шмигалящодо «води в Крим».

«Ми розуміємо, що відставка уряду – це відповідальність президента, так само, як і всі дії, які відбуваються в державі. Йде здача наших позицій, особливо ця заява про те, що можемо постачати воду в Крим – це фактична співпраця з агресором. Ми не можемо спокійно до цього ставитись. Влада має відповідальність», – сказав один з учасників Іван Дремлюга.

Організатори збирали контактні дані активістів, щоб, за їхніми словами, мати можливість швидко зібрати однодумців «у випадку непередбачуваних подій».